VDSL modem alınırsa hız artar mı?

Berkayuuy

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, iyi günler, bizde şu an Türk Telekom 16Mbps internet paketi var ama 9 12 Mbps veriyor ve 16 Mbps üstü pakete geçemiyorum. Türk Telekom'un 9970 VDSL modemi var 600 TL civari fiyata var, ben gidip 1500 2000 TL'lik VDSL 2 modem alsam 16 Mbps hızı alabilir miyim? Ya da 16 Mbps üstü pakete geçebilir miyim? Fazla bir bilgim yok, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
belki bu video yardımcı olabilir.

Türknet/Göknet gibi sitelerin hepsinde mi aynı hata veriliyor?

Modem arayüzünden dsl istatistiklerini ekliyebilirsiniz tahmini bir yorum yapılabilir.

İnternet Servis Sağlayıcınızı arayarak altyapınızın VDSL destekleyip desteklemediğini, destekliyorsa kaç Mbps olduğunu öğrenin. Bu bilgilerle gelirseniz sağlıklı cevaplar alabilirsiniz. Ayrıca DSLAM'a uzaklığınız nedir, bilmiyorsanız modem arayüzünden DSL hattınızın SNR margin değerlerini de içeren bir ekran görüntüsü paylaşırsanız en fazla ne kadar hız alacağınızı tahmini olarak söyleyebiliriz. DSLAM'a çok uzak uzaksanız ADSL'in maksimum hızı olan 16 Mbps hızı alamamanız çok normal. Kablo uzadıkça voltaj düşümünden dolayı bant genişliğiniz de düşecektir.
Kendi hattımdan örnek vereyim, DSL hattımın bağlı olduğu DSLAM'da 80Mbps bant genişliği var, ama benim DSLAM ile aramda 1350 metre kablo var ve bu kablolar belirli yerlerde dağıtıldığı için 4-5 yerde de ek var. Bu yüzden alabileceğim hız en fazala 45-46 Mbps oluyor. DSLAM çok yoğun olursa 35 Mbps civarlarına kadar düşebiliyor.

NOT: DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) Digital Abone Hattı Erişim Çoklayıcısı/Paylaştırıcısı. Bunu telefon direklerindeki kutularla karıştırmayın, o kutular yalnızca kablo uçlarını barındırır. DSLAM, terminal olarak bildiğimiz büyük kutularda ya da yapılarda bulunan, evinizdeki modemle bağlı ve modeminizle internet arasındaki iletişimi sağlayan aygıttır.

Türknet/Göknet gibi sitelerin hepsinde mi aynı hata veriliyor?

Modem arayüzünden dsl istatistiklerini ekliyebilirsiniz tahmini bir yorum yapılabilir.
Hat yapılandırması ADSL olduğu için VDSL istatistiklerini göremeyiz modem arayüzünde.

Son düzenleme:
ADSL vdsl olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Modem arayüzünden adsl VDSL yazar diye biliyorum. Ben esli VDSL modem kullanıyor zannettim.
Zamanında Turktelekom ile çok uğraştım. Bana verdikleri dandik modemler yüzünden VDSL2'de CRC yığılması sonucu internet bağlantım kopuyordu sürekli. Sorunun modemlerden kaynaklı olduğunu anlatamamıştım(aslında gayet güzel anlatmıştım da anlayacak çapta insan yoktu karşımda) kendilerine ve gelip gidip bağlantımı düzeltmek adına kafalarına göre hattımı ADSL yapılandırmasına geçiriyorlardı. Bu yüzden iyi biliyorum, hat yapılandırmanız ne ise yalnızca onun istatistiklerini görebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…