Hocam haklısınız ama benim demek istediğim hocam mevcut olan bağlantı yapılandırmasını bilmiyor. Zaten VDSL ise görebilir. Tabiki arasa daha net sonuç alır.Zamanında Turktelekom ile çok uğraştım. Bana verdikleri dandik modemler yüzünden VDSL2'de CRC yığılması sonucu internet bağlantım kopuyordu sürekli. Sorunun modemlerden kaynaklı olduğunu anlatamamıştım(aslında gayet güzel anlatmıştım da anlayacak çapta insan yoktu karşımda) kendilerine ve gelip gidip bağlantımı düzeltmek adına kafalarına göre hattımı ADSL yapılandırmasına geçiriyorlardı.Bu yüzden iyi biliyorum, hat yapılandırmanız ne ise yalnızca onun istatistiklerini görebiliyorsunuz.
Kaçırdığımız bir nokta var. Siz isteseniz de istemeseniz de eğer modeminiz destekliyorsa Turktelekom ADSL yapılandırması kullanan herkesi VDSL2 yapılandırmasına geçirdi. Arkadaş internet paketinin 16Mbps olduğunu ve üst paketlere geçemediğini belirtmiş. Yani benim anladığım, modem VDSL2 desteklemediği için geçirememişler. Yoksa o pakette bırakmazlar, gece gündüz demeden paket teklifi için kendileri ararlardı.Hocam haklısınız ama benim demek istediğim hocam mevcut olan bağlantı yapılandırmasını bilmiyor. Zaten VDSL ise görebilir. Tabiki arasa daha net sonuç alır.
Pardon hocam dikkat etmemişim. Kusura bakmayın.Kaçırdığımız bir nokta var. Siz isteseniz de istemeseniz de eğer modeminiz destekliyorsa Turktelekom ADSL yapılandırması kullanan herkesi VDSL2 yapılandırmasına geçirdi. Arkadaş internet paketinin 16Mbps olduğunu ve üst paketlere geçemediğini belirtmiş. Yani benim anladığım, modem VDSL2 desteklemediği için geçirememişler. Yoksa o pakette bırakmazlar, gece gündüz demeden paket teklifi için kendileri ararlardı.
Konu sahibi arkadaş bilgilerle dönerse anlarız.
Hocam haklısınız ama benim demek istediğim hocam mevcut olan bağlantı yapılandırmasını bilmiyor. Zaten VDSL ise görebilir. Tabii ki arasa daha net sonuç alır.
Buyur abiSoldan ilk sekme altında olmalı yanılmıyorsam.
Hat yapılandırman ADSL 2 Plus. Bu teknolojinin maksimum indirme oranı 24Mbps ama DSLAM ile aranda 800 metre civarı bir kablo mesafesi var. Bu yüzden en fazla görebileceğin değer 21Mbps olması gerekiyor ama sende bu değer 19Mbps. Bu da SNR marjin değerinin otomatik olarak ideal değerlere ayarlanmasından ötürü. Eğer modeminde SNR marjin manuel olarak ayarlanabiliyorsa bu değeri düşürerek hattına tanımlı 16Mbps hızı zorlayabilirsin. Ayarlanamıyorsa da bunun için boş yere masraf edip yeni bir modem almanı gerektirecek bir hız artışı değil bu.
VDSL konusuna gelecek olursak eğer alt yapın destekliyorsa, en fazla 40-45Mbps hızlara ulaşabilirsin, ki bu da sağlıklı kullanabileceğin üst sınır değerler. Müşteri hizmetlerini arayıp VDSL alt yapın olup olmadığını öğren demiştik ama sanırım unuttun onuEğer arayıp da alt yapın olduğunu öğrenir ve VDSL'e geçmeye karar verirsen, sakın acele edip de onların verdiği modemlerden alma.
Hat yapılandırman ADSL 2 Plus. Bu teknolojinin maksimum indirme oranı 24Mbps ama DSLAM ile aranda 800 metre civarı bir kablo mesafesi var. Bu yüzden en fazla görebileceğin değer 21Mbps olması gerekiyor ama sende bu değer 19Mbps. Bu da SNR marjin değerinin otomatik olarak ideal değerlere ayarlanmasından ötürü. Eğer modeminde SNR marjin manuel olarak ayarlanabiliyorsa bu değeri düşürerek hattına tanımlı 16Mbps hızı zorlayabilirsin. Ayarlanamıyorsa da bunun için boş yere masraf edip yeni bir modem almanı gerektirecek bir hız artışı değil bu.
VDSL konusuna gelecek olursak eğer alt yapın destekliyorsa, en fazla 40-45Mbps hızlara ulaşabilirsin, ki bu da sağlıklı kullanabileceğin üst sınır değerler. Müşteri hizmetlerini arayıp VDSL alt yapın olup olmadığını öğren demiştik ama sanırım unuttun onueğer arayıp da alt yapın olduğunu öğrenir ve VDSL'e geçmeye karar verirsen, sakın acele edip de onların verdiği modemlerden alma.
Müşteri hizmetlerini ara demiştim. Kendi hizmet aldığın yerden bilgi alıp alt yapını doğrulatman daha net sonuç verir. Hem başka servis sağlayıcıya geçme durumunda cayma bedeli çıkacak mı, ne kadar çıkacak onları da öğrenirsin. Eğer alt yapın varsa hat değerlerine göre onların söylediği hızın yarısını alırsın. Kırsalda yaşıyorsan muhtemelen 80Mbps diyecekler. Ve yine kırsalda yaşıyorsan büyük firmalardan aboneliğin yoksa sıkıntı yaşarsın arıza durumlarında. Lütfen şu müşteri hizmetlerini ara ve bilgi al. Yakana yapışmazlar, onlar sana hizmet etmek için çalışıyorlar.