Ahuri52
Megapat
Daha fazla
Bölgemde TürkNet yapa var ve bana 12Mbps hız verilebilir gözüküyor büyük ihtimal ADSL ile verilebilecek hızı söylüyor, Santral/Dolap mesafem NetSpeed'e göre 1372MT bu mesafeden TürkNet bana VDSL verebilir mi?
Okuyalım. Cevap ise, veremez. Bizde zaten VDSL'de 250 Mbps asla verilmediği için, maalesef verilemez. Mesafe çok fazla. 700 metre civarı olsa belki ama ki ondan da tam emin değilim.Bölgemde TürkNet yapa var ve bana 12Mbps hız verilebilir gözüküyor büyük ihtimal ADSL ile verilebilecek hızı söylüyor, Santral/Dolap mesafem NetSpeed'e göre 1372MT bu mesafeden TürkNet bana VDSL verebilir mi?
Başka forumlarda 1500 metre civarlarından VDSL alan kişileri görmüşütm onun için ihtimal olasılğı varmıdır diye sorum.Okuyalım. Cevap ise, veremez. Bizde zaten VDSL'de 250 Mbps asla verilmediği için, maalesef verilemez. Mesafe çok fazla. 700 metre civarı olsa belki ama ki ondan da tam emin değilim.
YAPA varmıydı ve VDSL talep mi etiniz yoksa direkt olarak VDSL mi Bağlandı ?Teknik olarak 4km civarına kadar VDSL sinyal ulaşıyor ama hızınız 1 Mbps olacaktır.
Ben TurkNet kullanırken, 1.7km santral uzaklığım olmasına rağmen VDSL veriyorlardı. Hattım stabil olmuyordu ve ping yüksek çıkıyordu.
Video izleyen, müzik dinleyen biri bunu fark etmez ama oyun oynarken leb demeden fark eder.
Ne kadar hız geliyordu peki hocam ?YAPA kapsamındaydım. Ben talep etmedim kafalarına göre geçirdiler. Hattımı ADSL'e çevirmek için çok uğraştım. Adamlar stabil olmayacağını bile bile YAPA kapsamında VDSL vermek için benim isteklerimi göz ardı etti.
TurkNet bu yüzden kötü bir firma. Kullanıcıların isteklerini göz ardı ediyorlar. İlla 40 takla atmanız lazım.
YAPA ilk 300-400 metre için nimettir. Ondan sonrası için pek esprisi yok. TT'nin VAE hizmetiyle aynıya geliyor.
Bunun örnekleri çok. Adam 88 Mbps kullanabilecekken YAPA kapsamına alıp ADSL hızlara mahkum ediyorlar. Tekrar VAE'ye geçmek istediğinizde geçirmiyorlar. İptal etmek istediğinizde formata uygun değil diyorlar.
Bu konuda rezaletler. Yakında e-Devlet üzerinden iptal etme sistemi geliyor. Yoksa işimiz yaş.
10 Mbps. Yer yer 11-13 arasında gidip geldiği oluyordu.Ne kadar hız geliyordu peki hocam ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.