Yushima
Femtopat
Merhaba. Uzun süredir şehrin dışında bir sitede yaşıyorum. Bölgede 2 adet site ve 10 adet apartman 60 küsur de daire var. 3 ay önce internet servis sağlayıcımızı değiştirmek istediğimde bölgemde VDSL alt yapısı olduğunu öğrendim ama boş port yok dediler. En son (Eylül 1) Türk Telekom'u aradığımda gene aynı şeyleri söylediler ama bu sefer müşteri temsilcisi " tivubu için VDSL değerleri gözüküyor ama bölgenizde kullanan yok dedi ayrıca sokağın başında şu an VDSL mevcut diye ekledi" ben NetSpeed ve TürkNet üzerinden karşı site ve kendi sitemdeki bazı dairelerin hız sonuçlarına baktığımda NetSpeed her daire için port yok uyarısı veriyor. 2 sitede ise insanların hızı düşük bağlantıdan şikayetçi olduğunu biliyorum. Anladığım kadarıyla VDSL kullanan hiç kimse yok şu anda bölgemde ama altyapı mevcut gözüküyor.
Aklıma takılan şey: Saha dolabında VDSL portları mevcut ama aktif hale getirilmemiş olabilir mi? Ayrıca saha dolabından farklı olarak site içinde küçük bir dolap(NetSpeed bu dolabı görmüyor) daha var ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Türk telokoma verilecek basit bir dilekçe durumu çözer mi? Ya da en son çare olark Superbox(10 MB)+ADSL(7MB) iki paketi aynı anda kullanmak mantıklı mı?
Site içindeki dolap.
Saha dolabı.
Port sorgusu.
Aklıma takılan şey: Saha dolabında VDSL portları mevcut ama aktif hale getirilmemiş olabilir mi? Ayrıca saha dolabından farklı olarak site içinde küçük bir dolap(NetSpeed bu dolabı görmüyor) daha var ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Türk telokoma verilecek basit bir dilekçe durumu çözer mi? Ya da en son çare olark Superbox(10 MB)+ADSL(7MB) iki paketi aynı anda kullanmak mantıklı mı?
Site içindeki dolap.
Saha dolabı.
Port sorgusu.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: