VDSL portu iptal edildikten sonra hemen tekrar kullanılabilir mi?

@MytthArrow neden 16? Altyapı testi yapin diye link yolladım kaç alıyorsunuz baktınız mı?

Şöyle bir durum söz konusu. Geçiş işlemlerinde bile portun değişmeyecek diye bir madde veya kural yok. Yeni saha dolaplarında zaten eski profil değilse portlar sistemden otomatik olarak ADSL veya VDSL olarak ayarlanıyor.

Evet var. Geçiş işlemleri aynı modülasyon üzerinden gerçekleşir. VDSL abonesi bir müşteri ADSL olarak geçiş yapamaz yani bu da demek oluyor ki mevcutta port değişirse zaten geçiş tamamlanmaz.

Evet var. Geçiş işlemleri aynı modülasyon üzerinden gerçekleşir. VDSL abonesi bir müşteri ADSL olarak geçiş yapamaz yani bu da demek oluyor ki mevcutta port değişirse zaten geçiş tamamlanmaz.
Yanlış bilgi maalesef. Öyle bir madde yok. Geçiş işlemi İSS'ler arasında olur. Port ile alakası yok. Çok gördük geçişte ADSL bağlanan. Zaten işimiz bu, seni Netspeed grubumuza bekleriz.

Yanlış bilgi maalesef. Öyle bir madde yok. Geçiş işlemi İSS'ler arasında olur. Port ile alakası yok. Çok gördük geçişte ADSL bağlanan. Zaten işimiz bu, seni Netspeed grubumuza bekleriz.
Geçişin amacı zaten portu kaybetmeden farklı firmadan hizmet almaktır nasıl portla alakası yok?

@Cleante ADSL iken VDSL'e taşır iseniz port alakası olur ama VDSL de iken yine başka ISS'den VDSL'e taşır iseniz port ile alakası olmaz direk NetSpeed müşteri hizmetleri bu şekilde açıklıyor.

@Cleante ADSL iken VDSL'e taşır iseniz port alakası olur ama VDSL de iken yine başka ISS'den VDSL'e taşır iseniz port ile alakası olmaz direk NetSpeed müşteri hizmetleri bu şekilde açıklıyEver
Evet mantıklı olan odur. Herkes VDSL tarifeden diğer İSS firmasına geçerken VDSL geçmek ister ama VDSL'den VDSL'e geçirirken port değişikliği yapabilir. Bulunduğun VDSL porttan başka bir VDSL porta geçirebilir ve hatta geçiş işleminde bulunduğun portu arızalı kabul edip seni ADSL porta geçirebilir. TürkNet'te daha önce çok kez mağduriyeti gördük. Geçişte böyle bir şey olamaz diye madde yok. Firmalar sana tabii ki öyle bir şey yok diye söyleyecek. Sen olsan söyler misin müşteriye?

@Cleante tamam da port yoksa var diyemez varsa yok diyemez. ADSL kullanırken Telekoma anlaşmam vardı sorgulama yapınca ADSL port yok diyordu. NetSpeed'e port Yok iken taşıdım hiçbir sıkıntı olmadı. NetSpeed "biz sinyal taşıması da yapıyoruz port önemli değil" dedi ve yaptı.
Ama VDSL'e geçmek için 1.5-2 sene bekledim. VDSL var portta var görünüyor Telekom geçişi iptal ediyor onaylamıyor.

Sonuçta Telekom geçişte müşteriyi VDSL'den ADSL'e geçiremez diye bir kural yok. BTK'sından tut devletine kadar herkes Telekom'dan yanayken bu Türkiye'de her olay mümkün. İstediği bahaneyle istediğini yapar. Çevrende böyle bir olay veya yaşayan görmediğin olmadığı anlamına gelmiyor. 2011 yılında Telekom saha ekipliği yaptım. O zamanlar Telekom harici kullanan kullanıcı sayısı çok az olduğu için böyle olaylar yoktu. Süperonline'de çalışmaya başladıktan sonra bu tarz olaylar gördüm. Hatta TürkNet ile böyle durum yaşayan çok insan gördüm. Çünkü ben yıllardır bu işin içindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…