VDSL saha dolabı talebi

berkeerdener159

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar köydeyim ve milattan kalma bir saha dolabı var ki saha dolabı olduğundan bile emin değilim. Köyümüze santral uzaklığı 2500-3000M kadar.
Altyapı leş 4 Mbps bile zor görüyoruz köyde 13-15 abone kadarız ve hepimiz öğrenciyiz, internet leş olunca ne ödev yapabiliyoruz ne bir şey. VDSL saha dolabı talep etsek imza toplayıp bağlı olduğumuz il ilçe müdürlüklerine versek acaba bir sonuç alır mıyız? Ve fotoğraftaki kutu saha dolabı mı?

VDSL olmaz. ADSL saha dolabı olur ancak. Çünkü santral uzaklığınız epey uzak gibi...

Alacağınızı düşünüyorum. Türk Telekom 24 ay abonelik veriyor. Bütün masrafını çıkarır zaten. Fakat biraz meşakkatli bir süreç olacak. Allah kolaylık versin şimdiden.

Peki fotoğraftaki şey saha dolabı mı bayağı bir eski duruyorda.

VDSL olmaz. ADSL saha dolabı olur ancak. Çünkü santral uzaklığınız epey uzak gibi...

Santral olayını nasıl yapabiliriz ki mesela bizim hemen diğer köyümüzde de altyapı şu şekilde şaka gibi ama gerçek

Muhtarlık binasında TT'nin portları var mı? Eğer varsa oradan kablo çekip internet veriyorlar diye biliyorum. Tabi mesafe de önemli.

Hayır yok, şöyle bir şey duymuştum Telekomcu bir tanıdığım var size santralden direk kablo ile geliyor demişti. Hatta bu kablolar toprak altından geldiği için sürüm yapılıyorken arazide sık sık kablo kopuyor ve köyde ne ev telefonları ne de internet kalıyordu kabloyu bağlayana kadar Telekom ekipleri öyle bekliyorduk.

Peki fotoğraftaki şey saha dolabı mı bayağı bir eski duruyorda.

Ben de bir ara 6 ay boyunca köyde yaşamıştım. 3km uzakta olan daha büyük köyde santral vardı ve oradan kablolar geliyordu kaldığım köye...Bir tane bile sahadolabı yoktu, evlerin yanında olan bu kutulardan alıyorduk bağlantıyı. Sanırım ankastre kutusu gibi bir şey

Telefon kutusu hocam. ADSL'den bağlantı alıyorsunuz.
E ozaman bizim köyümüzde bir saha dolabı bile yok daha.

Evet evet tam olarak bizimde öyle santralden kablo ile geliyor ve ankastre kutusundan bağlantı alıyoruz ama yan köyümüzde direk santral var ve adamlar 70 Mbps download 35 Mbps upload alıyor. Ama o köyde de kimsenin internetle işi yok
Bakalım bağlı olduğumuz il ilçe müdürlüklerine dilekçe verelim belki bir santral olmasa da bir saha dolabı koyarlar da daha iyi hizmet alırız.

O zaman bir tık sıkıntı işiniz. Ancak yeterli abonelik ve taahhüt olduğunu görürlerse gelirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…