VDSL ve VDSL2 farkı nedir?

spikespiegel104

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,

Halihazırda TurkNet kullanıyorum ve yeni bir eve taşındık. Evde VDSL port olmaması nedeniyle beni ADSL Port'a geçirdiler ve yaklaşık 1.5 ay bekledikten sonra sistemde boş VDSL portu gördüm ve hemen başvurumu yaptım. Bu sabah internetimin hızı arttı, 10 Mbps'den 85 Mbps hıza geçtim. Her şey yolunda güzel fakat 192. 168.1.1 modem arayüzüne girdiğimde DSL bilgisinde bağlantımın VDSL olduğu yazıyor. Eski evimde VDSL2 idi. Sizce bu aradaki fark herhangi bir sorun yapar mı? VDSL2 geçmek istesem ne yapmam gerekiyor? Farkları tam olarak nelerdir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

VDSL2, VDSL'in daha yüksek bant genişliği sunan üst teknolojisidir diyebiliriz... VDSL'den farkı ise merkezi santrallerden açık hava santrallerine kadar fiber kablo çekilerek ya da kullanıcının direk binasına kadar fiber kablo çekilerek kurulur. Bu şekilde 250 Mbps hıza kadar ulaşılabilir.
İnternette bunu buldum.

Evet ben de internette bu yazıyla karşılaştım fakat benim öğrenmek istediğim şey şu, yüksek bant genişliği VDSL'de yoksa bu bana ne gibi bir dezavantaj sağlar ve VDSL2'ye geçmem için ne yapmam gerekir? Şu an yükleme ve indirme hızlarımda bir problem yok, gayet güzel kullanıyorum ama daha iyi bir şey yapabileceksem onu yapmak isterim.

VDSL 100Mbps kadar destekliyor diye biliyorum eğer 100Mbps üstü paket alırsan VDSL2 kullanmalısın yani daha yüksek bir paket alarak halledersin diye düşünüyorum çünkü VDSL2'ye geçirmek zorunda kalacaklar. VDSL2 100Mbps altı kullandığın için gerekli değil zaten. Geçsende pek faydası olacağını sanmıyorum.

Yani zaten TürkNet 100 mbps paketini kullanıyorum ve Telekom altyapısından 100 mbps üstünü veren başka bir firma da yok. Aklıma takılan şey önceki evimde de 60 Mbps almama rağmen VDSL2 bağlantım vardı (Çoğu arkadaşım da aynı durumda hepsi VDSL2) bende VDSL yazması soru işareti oluşturdu sadece.
Ek olarak hat değerlerimi paylaşayım;

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    29,9 KB · Görüntüleme: 748

60Mbps almana rağmen VDSL2 bağlamaları değişik belki ileride yükseltirseniz diye bağlamış olabilirler neyse ben şunu diyeyim VDSL2 100Mbps üstü kullanmadıkça zaten gerekli değil ve hızları etkileyeceğini düşünmüyorum sonuçta sadece bant genişliği artıyor hızları etkilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…