65Mbps bağlantı fiber olur ancak 50 Mbps ve altı VDSL olur. Yani VDSL 50 Mbps'ye kadar destekler. 24 Mbps'ye geçmek istediğiniz için fiber yerine VDSL kullanmanız gerektiğini söylemişler. Eğer 50 Mbps üzeri bir hıza geçmek isterseniz o zaman fiber vermek zorundalar.
65Mbps bağlantı fiber olur ancak 50 Mbps ve altı VDSL olur. Yani VDSL 50 Mbps'ye kadar destekler. 24 Mbps'ye geçmek istediğiniz için fiber yerine VDSL kullanmanız gerektiğini söylemişler. Eğer 50 Mbps üzeri bir hıza geçmek isterseniz o zaman fiber vermek zorundalar.
VDSL teknolojisi teoride 200Mbps'e kadar çıkabilir. Uygulamada bu hızlar saha dolabına yakınlığa göre değişir. Saha dolabına yakınlığa göre VDSL ile ortalama 100 - 120Mbps arası hızlar alınabilir. Fiber bağlantılarda şuan net bir hız ölçüsü bulunmasa da teoride 10.000 Mbps (10 Gbps) hızlarına ulaşılabilir. Ulaşılabilecek hızları alt yapının kalitesi, saha dolabına yani santral'e yakın olunması, kullanılan dijital parçaların kalitesi, internet servis sağlayıcının sağlayabildiği hız vs. belirler.
Evet haklısınız pardon ben yanlış aktarmışım 24 mbps ve üzeri vdsl 24 ün altı adsl oluyor.Adsl 24 mbps ye kadar hız verebiliyor Vdsl ise Adsl nin downloadda 5 katı uploadda ise 10 katı kadar yüksek hızlar veriyor diye biliyorum.
Evet haklısınız pardon ben yanlış aktarmışım 24 mbps ve üzeri vdsl 24 ün altı adsl oluyor.Adsl 24 mbps ye kadar hız verebiliyor Vdsl ise Adsl nin downloadda 5 katı uploadda ise 10 katı kadar yüksek hızlar veriyor diye biliyorum.
Dediğiniz gibi 24 sonrası VDSL oluyor. Upload da ise VDSL ortalama 50-60 Mbps'e kadar çıkabiliyor. Dediğim gibi bu hızlar teorik. Asıl hız saha dolabına yani santarel'e olan yakınlığa göre değişebiliyor.