VDSL2 Modem Önerisi

duhanpapa

Decapat
Arkadaşlar TürkNet'e geçiş yaptım ve VDSL2 modeme ihtiyacım var ama çok kararsız kaldım. Herhangi bir modeme bakıyorum; modeme küfür eden birileri de var öve öve doyamayan insanlar da var. Modem özelliklerinden çok anlayan birisi değilim ama evimin her tarafında çekmesini istiyorum. (4+1 bir evde oturuyorum)Wi-Fi kullanıldığında hızın düşmemesini beklemiyorum. Zaten bilgisayarıma kablo ile bağlayacağım. O yüzden port sayısının 2 olması da sorun değil. Yardımcı olursanız sevinirim. (Altyapımın desteklediği hız 75 Mbps)

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen Asus DSL-AC51 250 TL'ye düşmüştü diye hatırlıyorum.

Ben de çok kararsız kalmıştım. Gittim ikinci el 100 liraya Airties 5650 aldım. Önceki modemim Airties 6271'di. Türknet kullanıyorum. Ara ara kopma oluyordu ve bazen rahatsız ediciydi. Bina girişindeki kablo bağlantıları da karman çorman kötü yapılmış. Binamızda eski bağlantılar kablolar mutlaka kalitesizleştiriyor olmalı.

Şimdi Türknet YAPA'da oyun profiline alıyorum. Hızım ADSL olarak 20 Mbps civarına çıkıyor. SNR sınırı 6 larda. Yani o da çok düşük ve bu değerlerde kopmalar olur diyenler var.

Ancak artık hiç kopma olmuyor çekim alanı da gayet yeterli güzel.

Ortalama tavsiye edilen bir modemi alın. Eğer eviniz büyük ise çekim sorunu varsa küçük wifi genişletici cihazlar var. En kötü onlardan alır halledersiniz. Modemlerin çekim alanlarının çok iyi olmadığı hep söylenir. Hatta modeminiz varsa Router alın hem daha ucuz hem daha iyi çekim alanı sağlıyor da deniliyor.

Ben de araştırırken birisi bana Türknet kullanıyorsanız Asus almayın demişti ne alaka çözemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…