============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 4 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 8.250 Mbps 70.348 Mbps
Actual Net Data Rate: 8.191 Mbps 70.242 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 26.4 dB 8.1 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 9.3 dBm 14.5 dBm
Receive Power: -2.1 dBm 4.5 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 11.4 dB 9.9 dB
Attainable Net Data Rate: 29.930 Mbps 69.784 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 3.3 11.2 16.7 N/A 8.1 15.8 26.8
Signal Attenuation(dB): 3.3 10.9 16.1 N/A 8.1 15.8 26.8
SNR Margin(dB): 26.4 26.4 26.5 N/A 8.1 8.0 8.0
Transmit Power(dBm):- 4.3 6.1 6.1 N/A 12.4 7.7 6.9
[CODE title="Değer"] VDSL Training Status: ShowtimeHocam indirmede SNR değeri çok düşük.
Yanlış bilgi. VDSL'de 6 DB ve 10 DB arası kabul edilebilir düşük değerlerdir. 10 DB üzeri idealdir.Hocam indirmede SNR değeri çok düşük.
Hattınızda bir problem bulunmuyor. İç tesisat yada modem kaynaklı sorunlarınız var gibi. Normal şartlar altında şu değerlerle bir sıkıntı yaşamamanız gerekiyor.Şu anki değerlerim bu şekildedir.
Hocam, modem kaynaklı olacağını sanmıyorum. Farklı modem ile test ettik durum onda da aynı.Yanlış bilgi. VDSL'de 6 DB ve 10 DB arası kabul edilebilir düşük değerlerdir. 10 DB üzeri idealdir.
Hattınızda bir problem bulunmuyor. İç tesisat yada modem kaynaklı sorunlarınız var gibi. Normal şartlar altında şu değerlerle bir sıkıntı yaşamamanız gerekiyor.
Receive Power, Downstream üzerinde nadiren eksili değerlere düşüyor fakat Upstream üzerinde sürekli eksili değerlerde. Bunun sebebi nedir? Ek olarak internetim tam kopacağı sırada SNR Margin Downstream üzerinde -7.8 dB değerine düşerek bağlantıyı koparıyor.Yanlış bilgi. VDSL'de 6 DB ve 10 DB arası kabul edilebilir düşük değerlerdir. 10 DB üzeri idealdir.
Hattınızda bir problem bulunmuyor. İç tesisat yada modem kaynaklı sorunlarınız var gibi. Normal şartlar altında şu değerlerle bir sıkıntı yaşamamanız gerekiyor.
SNR Margin değeriniz 0 altına indiğinde bağlantı kopar. 0'a yaklaştıkça paket kayıpları, anlık kopmalar, hız düşüklükleri vb durumlar daha da sıklaşır. Anlattıklarınıza istinaden problemin santral kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başta attığınız değerlerde ve son attığınız değerlerde bir problem yoktu. Genelde aynı santralden internet alan insanlar, aynı problemi yaşarlar aynı vakitlerde. Komşularınızda bu tarz problemler yaşanmıyorsa eğer sorun sizin iç tesisatınız olabilir. Kablolarda bulunan bir zayıflık, fazla ince tel, aşırı ısınma gibi durumlar bu tarz düşüşlere ve kopmalara sebep olabilir.Ek olarak internetim tam kopacağı sırada SNR Margin Downstream üzerinde -7.8 dB değerine düşerek bağlantıyı koparıyor.
Tam kestiremiyorum. Bu yüzden cevap veremeyeceğim.Receive Power, Downstream üzerinde nadiren eksili değerlere düşüyor fakat Upstream üzerinde sürekli eksili değerlerde. Bunun sebebi nedir?
Anladım, yazıp bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Komşularımda kopmalar yaşanmıyor. Genel olarak onlar benim kadar hızlı internet kullanmıyorlar.SNR Margin değeriniz 0 altına indiğinde bağlantı kopar. 0'a yaklaştıkça paket kayıpları, anlık kopmalar, hız düşüklükleri vb durumlar daha da sıklaşır. Anlattıklarınıza istinaden problemin santral kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başta attığınız değerlerde ve son attığınız değerlerde bir problem yoktu. Genelde aynı santralden internet alan insanlar, aynı problemi yaşarlar aynı vakitlerde. Komşularınızda bu tarz problemler yaşanmıyorsa eğer sorun sizin iç tesisatınız olabilir. Kablolarda bulunan bir zayıflık, fazla ince tel, aşırı ısınma gibi durumlar bu tarz düşüşlere ve kopmalara sebep olabilir.
Tam kestiremiyorum. Bu yüzden cevap veremeyeceğim.
Yanlış bilgi. VDSL'de 6 dB ve 10 dB arası kabul edilebilir düşük değerlerdir. 10 dB üzeri idealdir.
Hocam ben buradan baktım ve düşük görünüyor.
Rehber: Modem Hat Değerleri
Modem arayüzünden hat değerleriniz nasıl, ne kadar hız alabilirim gibi kendinizce yorumlar yapmanızı sağlayabilirsiniz. Not: ADSL kullanıyorsanız ADSL değerler için, VDSL kullanıyorsanız VDSL için değerlerdir. Kullanmadığınız bir yapının değerleri size ulaşmaz. SNR Margin, kabaca size gelen...www.technopat.net
SNR Margin: 26.4 dB (Upload) 6.0 dB (Download)Eki Görüntüle 1138661VDSL hat parametreleri
Keenetic DSL modem router cihazların web arayüzünde başlangıç sayfasında Sistem gösterge paneli bölümünde 'İnternet' başlığı altında, VDSL bağlantı durumunu, mevcut parametrelerini görebilir ve tan...help.keenetic.com