VDSL2 Sık Sık İnternet Kopukluğu

[CODE title="Değer"] VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 0 hour: 9 minutes

VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 8.250 Mbps 76.214 Mbps
Actual Net Data Rate: 8.191 Mbps 76.104 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 26.4 dB 6.0 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 9.2 dBm 14.5 dBm
Receive Power: -2.2 dBm 4.6 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 11.4 dB 9.8 dB
Attainable Net Data Rate: 29.910 Mbps 75.640 Mbps[/CODE]

Şu anki değerlerim bu şekildedir.
Benim anladığım kadarıyla şu anda size atanabilecek maksimum hız 75.6 Mbps iken size atanan hız 76.2 Mbps ve bundan ötürü de bir kopma yaşıyor olabilirsiniz. Ben her halükârda sorunun saha dolabından kaynaklı olabileceğini düşünmekteyim ancak iç tesisatınızdaki durumu da merak etmiyor değilim açıkçası. Telefon kutusundan gelen kablo yeni mi? CAT6 mı? Herhangi bir aşınma vb. ek gibi bir durum söz konusu mu?

SNR Margin değeriniz 0 altına indiğinde bağlantı kopar. 0'a yaklaştıkça paket kayıpları, anlık kopmalar, hız düşüklükleri vb durumlar daha da sıklaşır. Anlattıklarınıza istinaden problemin santral kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Başta attığınız değerlerde ve son attığınız değerlerde bir problem yoktu. Genelde aynı santralden internet alan insanlar, aynı problemi yaşarlar aynı vakitlerde. Komşularınızda bu tarz problemler yaşanmıyorsa eğer sorun sizin iç tesisatınız olabilir. Kablolarda bulunan bir zayıflık, fazla ince tel, aşırı ısınma gibi durumlar bu tarz düşüşlere ve kopmalara sebep olabilir.

Tam kestiremiyorum. Bu yüzden cevap veremeyeceğim.
Merhaba dostum,
Bugün binadaki komşularım ile görüştüm. Kendileri de sürekli bağlantının kesilmesinden şikayetçilermiş. Türk Telekom ekipleri geldiğinde bu durumu yüz yüze anlatmayı planlıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı