VDSL'den fibere geçiş

Zuppy

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Şu anda evimde VDSL var. Fiber kabloları daireme kadar getirdiler. Şu anda TTNET kullanıyorum ama kopmalardan vs. dolayı bıkmış durumdayım. Taahhüdün bitmesine 4 ay var. Fibere başvurmasam da kendileri gelip geçişi sağlarlar mı acaba? Benim maksadım taahhüdü yenilemeden fibere geçebilmek. 4 ay sonra da TTNET'ten kurtulmak. Ya da bunun 4 ay beklemekten başka bir yolu var mıdır?

Fiber kablo ile Fiber internet farklı şeyler o kablolardan VDSL internet aktarımı yapılabilir.

Tarife değişikliğinde fiyatta değişiyor.

Dairenize kadar getirildiyse ilgili TT Müdürlüğü'ne başvurup böyle bir imkanınız olup olmadığını sorabilirsiniz. Ancak bu tarz operatörler günümüzde çok fırsatçı. Taahhüt yenilemeden VDSL aboneliğinizi fiber aboneliğe geçirirler mi pek emin değilim. Şansınızı deneyin.

Genellikle VDSL hattı olan yerlerde fiber altyapı tamamlanınca kullanıcıları bilgilendirip geçiş teklifinde bulunurlar. Ama otomatik olarak geçiş yapmazlar.

Benim akrabam Türk Telekom'dan VDSL hizmet alıyordu. Fibere geçti ve tarifesi aynen olduğu gibi devam ediyor; ne bir fiyat değişimi ne de bir fiber modem bedeli tahsil edilmiyor. Taahhüt süresi bitene kadar bu şekilde, bittikten sonra mevcut kampanyalardan hizmet verecekler muhtemelen.

T. Telekom'da (TTNet) VDSL'den Fiber'e dönüşümlerde aboneden ek ücret istenmez, "Fiber Modem" aylık kirası tahsil edilmez (paket süresi bittiğinde abone yine TTNet'de kalarak başka bir pakete geçse de..) ve abone en azından o paketin taahhüt süresi sonuna kadar herhangi bir fazladan paket ücreti de ödemez. VDSL'de yaşanan (başta sık sık kopmalar) pek çok sorun Fiber'e geçince de sona erecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…