Çözüldü VDS'te diğer IP'lerdeki siteler nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

toxin1

Yoctopat
Daha fazla  
Server işletim sistemi kurdunuz mu?
Kullandığınız bir WEB paneli var mı? Cevap, ISPconfig vs.

Merhaba benim 1 fiziksel sunucum var. İçine sanallaştırma kurdum. 5 adet VDS server olulşturdum. IP'leri 192.168.1.2, 3, 4, 5 ve 6 hepsinde CWP panel var. pfSense ile 80 443 FTP SSH gibi portları NAT yapıyorum 192.168.1.2 IP'li CWP VDS sunucuma. Web siteler açılıyor ama diğer IP'deki web siteleri nasıl acabilirim ya da nasıl yönlendirebilirim? Ayrıetten 5 adet de sabit IP numaram var.

Çözüm
Tek IP adresinden Nginx ile Reverse Proxy şeklinde internete açabilirsiniz.

PfSense ile birden fazla WAN IP adresiniz varsa NAT / Port Forwarding ayarladından Destination IP kısmına istediğiniz WAN IP adresini yazın.
Böylece eklediğiniz kural bütün WAN IP adreslerinize gelen istekleri cevaplamak yerine sadece Destination IP kısmına yazdığınız IP adresine gelen istekleri cevaplar.

1683649490241.png
Tek IP adresinden Nginx ile Reverse Proxy şeklinde internete açabilirsiniz.

PfSense ile birden fazla WAN IP adresiniz varsa NAT / Port Forwarding ayarladından Destination IP kısmına istediğiniz WAN IP adresini yazın.
Böylece eklediğiniz kural bütün WAN IP adreslerinize gelen istekleri cevaplamak yerine sadece Destination IP kısmına yazdığınız IP adresine gelen istekleri cevaplar.

1683649490241.png

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı