Vector 16 HX A14VIG CPU aşırı ısınması

Daha fazla  
Merhaba,
Daha dün aldığım RTX 4090'lı ve Intel Core i9 Processor 14900HX'e sahip bilgisayarımda açarken kurduğu MSI Center'ın yüklemelerine izin verip kendi sitesinden (MSI'dan) NVIDIA hariç tek tek driverlarını kurduğum sonrasında NVIDIA'nın kendi sitesinden ekran kartı dirverlarını yükleyip, HPET gibi şeyleri kapatıp aygıt yöneticisinde sistem süreçlöerlerinı devre dışı bırakıp yeniden başlatarak kurulumu kendimce tamamladım. Ardından CS2'ye bir test amaçlı girdim Max FPS'i monitörümün tazeleme hızı olan 240Hz'nin 10 değer üstüne 250 FPS'e ayarladım. Bütün grafikler en üstteydi ve çözünürlüğü 2K olarak açtım CS2'yi ancak CPU 98'li derecelere geliyor 90'ın altına inmiyordu. Ardından coller Boost'u açarak fanları son hıza aldım ancak sıcaklık değerleri CPU için 84-85'in altına inmiyordu ekran kartı sıcaklığı ise 75'lerdeydi ardından bilgisayar kendini kapadı. Bir süre sonra tekrar açarak oyundayken yükü işlemcimin dahili ekran kartına bindirdiğini düşünerek NVIDIA ayarlarından Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi ile diğer sekmeden ekran kartımın modelinin yazılı olduğu seçenekleri seçtim ancak değişen olmadı sıcaklıklar aynı idi. MSI Center'daki dengeli, uç performans gibi seçenekler arasında gezerek testler yaptım ancak bir sonuca ulaşamadım. Yük altında değilken boşta masaüstündeyken CPU 65 derecelerde görev mesela Dosya Gezgini'nin sekmesini tutup sekmeyi fareyi sağa sola hızlı hızlı götürürken 73 derecelere çıkarabiliyorum, Ekran kartı 53 derecelerde seyrediyor.
Şimdiden tavsiyerleriniz için teşekkür ederim.

Ekleme:
Bir şey değiştereceğini zannetmiyorum ama MSI'ın kendi sitesinden BIOS Update dosyasını indirip USB belleğe atıp BIOS'u açarak güncellemeye çalıştım izin vermedi ardından "BIOS downgrade" ayarını "ENABLED" olarak değiştirdim ve güncellemeyi yaptım. Resmi siteden bilgisayarımın modeline uygun BIOS UPTDATE'ini indirdiğimden emin sayılırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, maalesef bende aynı sorunu yaşıyorum MSI destekten uzun bir süre çözüm istedim ama onlarda çözümü bulamadı.

Merhaba, maalesef bende aynı sorunu yaşıyorum MSI destekten uzun bir süre çözüm istedim ama onlarda çözümü bulamadı.
Bilgisayarı servise anca kapanma yapıyor dediğimde kabul ettiler verdim termal macun kurumuş denildi termal macun değiştirildi hala yüksek sıcaklıklarda oytnanıyor ama zaten sınır 100 derece imiş. Normalde masaüstü kullanınca bana mı fazla geldi bilmiyorum ancak böyle yüksek donanımlı laptoplar'da sanırım ısı probleminden kaçış yok :/. Açıkçası her oyuna gir çık yaparken dengeli mod, o mod, şu mod seçmek zahmetli geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…