Vefat dolayısıyla bağlanan maaş mezuna kalınırsa kesilir mi?

Mezuna kalırsanız 18 yaşını doldurduğunuz ve okumadığınız için kesiliyor, üniversiteye başladığınızda tekrar bağlanıyor. Sizden kesildikten sonra annenize ve varsa kardeşinize çok az bir miktarı tekrar bağlanıyor fakat yanlış bilmiyorsam yarısından fazlası kesilmiş oluyor.
Bu eğitim görülen süre için geçerli. Eğer aylığı alan kişi 18 yaşını doldurmuş ve okumuyorsa kesilir.

Sanırım nereden emekli olduğu ile ilgili olabilir.
Yanlış hatırlamıyorsam lise mezunu olursan 20 yaşına(düzeltme mezun olunca direkt kesiyorlar sanırım), üniversite okumaya başlarsan 25 yaşına kadar alabiliyorsun. Her gün bir sistem ekliyorlar istersen 170 ile görüşebilirsin.

Son düzenleme:
Her gün bir sistem ekliyorlar istersen 170 ile görüş.
Çok doğru maalesef. Ben de aynı aylığı alıyorum (mezuna kaldım, lise mezuniyetinin hemen ardından kesildi), abim de alıyordu. Abiminki liseyi bitirdiğinde kesildi, üniversiteye başlayınca tekrar bağlanmıştı ve aradaki 2-3 aylık kesintiyi toplu olarak ödemişlerdi. Fakat ben yakın zamanda hem sigorta müdürlüğüne bizzat gidip sordum hem de 170'i arayıp sordum, benim için böyle bir şeyin olmayacağını söylediler. Gerçekten garip, her gün farklı bir şey oluyor.

Ya şöyle birde birikmişlerin içinde kesinti muhabbeti de oluyor yok diğer hissedekiler normal alması gerekenden biraz fazla aldı onu kesiyoruz muhabbeti şu SGK tam bir baş belası.

Gerçekten öyle. Memurların iş bilmezliği ve saçmalıklar yüzünden aylardır sigorta ile uğraşıyorum, hala bir sağlık sigortam yok. Çok sinir bozucu.

Canları sıkılınca sistemleri çöküyor yersen. Neyse konu sahibi hocam üniversiteyi açıkta okusan maaşı alıyorsun açık veya kapalı farkı yok. Sınava 2 hafta sonra gireceksin sanırım. İnşallah hedefledigin güzel bir şey yaparsın

İki hafta sonra gireceğim evet, iyi temennileriniz için teşekkürler. Benim için şu anlık ciddi bir sorun değil açıkçası birkaç aya bağlanacak zaten tekrar sigortam da maaşım da. Fakat memurların iş bilmezliği ve hantallığı çok sinirimi bozuyor, bir aydır etmediğim küfür kalmadı resmen. Bir hafta önce gidip evde olmayan abimin adını gelir testine yazıyor, niye böyle diyorum cevap veremiyor; ertesi hafta gidiyorum, ikametgahını aldırdı düzeltin diyorum, annen gerekiyor diyor ama önceki hafta gerekmiyor. Nasıl iş anlamadım.

O kadar basit işler ki normal de neyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…