Vefat dolayısıyla bağlanan maaş mezuna kalınırsa kesilir mi?

Erkek çocuğu 25 yaşına kadar okurken aylık alabiliyor. Eğer kaydın yoksa maaşın kesilmese bile sonradan SGK sana yanlış ödediğini söyleyerek geri alır. Açık öğretime yazıl öğrenci kaydın olsun sorun olmaz. Üniversite'de dönem uzattın diyelim ben sınava girmeyeceğim dedin kaydın olsa bile öğrenim ücretini yatırmasan öğrenci gözükmezsin yine ödeme alamazsın. Devlet hakkın olan parayı zaten bölüp sana veriyor bu yaptığı değişik kafa almıyor. Nereden tutsam koparsam kar diyor devlet. Aldığın para zaten maaşın bölünüp dağıtılması ve sağlık sigortasından yararlanıyorsun böyle bir şey.

Biraz geç olacak ama bende yetim maaşı alıyorum liseden bu sene mezun oldum açık öğretim meslek lisesine kayıt yaptırırsan maaş kesilirimi. Sonuçta hala 18 im ve lise deyim. Gidip dondurcan mesela.

Arkadaşlar herkese merhaba, iyi sosyaller ben geçen sene üniversiteye yerleşemedim ve babamdan kalan ölüm aylığım kesildi 18 yaşımı doldurduğum ve öğrenci görünmediğim için. Bu sene bir üniversiteye yerleştim ders kayıt başlamadığı için pasif öğrenci gözüküyorum. Sorum şu ben aylığı tekrardan başlatabilmek için ne yapmalıyım? Öğrencilik durumum aktif olunca kendiliğinden başlar mı yoksa dilekçe falan uğraşmam mı gerekiyor. Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Merhaba, ben de aynı durumdayım. Mezuna kalıp maaşı kesilen ardından 1 sene sonra üniversite kazanıp tekrar bağlattırabilen oldu mu acaba?

Merhaba, ben de aynı durumdayım. Mezuna kalıp maaşı kesilen ardından 1 sene sonra üniversite kazanıp tekrar bağlattırabilen oldu mu acaba?
Hocam e devlette öğrenci durumum aktif olur olmaz sgk ilçe merkezine gittim başvuru yaptım tekrardan bi kağıt doldurdum. En az 7 hafta geçti hâlâ başlatılmadı. Şikayetvara da yazdım cevap bile vermediler. Bilmiyorum beklemedeyim hâlâ.

Dostum durum nedir değişen bir şey oldu mu?

Biraz geç olacak ama bende yetim maaşı alıyorum liseden bu sene mezun oldum açık öğretim meslek lisesine kayıt yaptırırsan maaş kesilirimi. Sonuçta hala 18'im ve lise deyim. Gidip dondurcan mesela.

Dediğini uyguladın mı acaba,işe yarıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…