Vefat eden kişiye ait hesapları kapatma

Yer
Malatya
Konuyu yanlış yere açtıysam moderatörlerimden özür diliyorum. Şubat'ın sonlarına doğru bir aile büyüğümüzü kaybettik. Ailem de yas süreci, cenaze, dua vs. derken kendisine ait banka, sosyal medya, telefon hattı ve hesaplarına (vb.) Dokunmamışlar. Telefon için Turkcell ile konuşup hattı kapattırabilirim sanırım ama interneti, TV üyeliğini, doğal gaz su tarzı faturalarını aynı evde yaşayan nenemin üzerine yaptırmam lazım. Ve bu işlerin nasıl işlediğini tam olarak bilmiyorum. Neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Vallahi bildiğim kadarıyla 1. dereceden akrabasıysan eşi çocuğu vs onun vefat ettiği bildirirsen yardımcı olurlar devretme işlemlerinde. Detaylı bilmiyorum dedem vefat ettiğinde 2014'te halam böyle yapmıştı. Babaanneme devrettirmişti her şeyi.

Öncelikle Allah rahmet eylesin. Genelde ölüm belgesinin bir kopyası yeterli oluyor ama siz ne olur ne olmaz veraset belgesinin de kopyasını yanınızda taşıyın veya işlemi yapacak kişiler taşısın. Durumu gittiğiniz yerde belirtirseniz hallediyorlar. Sonra nenenizle ilgili kimlik vs. ile halledebilirler ama nenenizin de gelmesini belki isterler. Çocuklarının nenenizin gelmeden halledebileceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…