Vega 3 farklı sürücü sürümlerinde görev çubuğunun değişimi

Makaleler
22
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Laptop: ASUS TUF Gaming F15 FX506LHB-HN323
İşlemci: i5-10300H
Ekran kartı: GTX 1650
RAM: 16 GB 3200 MHz DDR4 Laptop
Dahili Depolama: Intel SSDPEKNU512GZ
Meslek
Öğrenci
Merhabalar.
Konuya nasıl bir başlık atacağımı bulamadım. Şimdi olayı şöyle izah edeyim. Bende AMD Ryzen 3 3250u işlemci ve Vega 3 ekran kartı var. Ben kendim sürücü kurmadan Windows Update ekran kartı sürücüsü kurduğunda aşağıdaki gibi saydam oluyor:

Kendim kurarsam daha siyah ve saydamlığı gitmiş oluyor. Sebebi nedir? Çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üretici sitesinden üreticinin modladığı driverı kurup kullanın.

Ayarlardan: Kişiselleştirme -> Renkler sekmesi altında bulunan ''Saydamlık efektleri'' ayarına bir göz atar mısınız?

Bu ayar açık olduğu takdirde görev çubuğu dahil olmak üzere Windows bazlı bütün pencereler kısmi olarak saydamlaşıyor.

Bu olay saydamlık efektleri ile alakalı ve AMD ekran kartlarında sürücü kurulumu sonrası bu saydamlık efektlerinin kapalı olması gibi bir durum var, en azından Windows, çok eski AMD ekran kartlarında (4000 serisinde öyleydi en azından.) bu özelliği her halükarda kapalı tutuyordu sanırım performansa etki etmemesi için yapıyorlar bunu. Ayarlardan tekrar aktif edebilirsiniz yeni AMD GPU'ların bununla ilgili bir sorunu yoktur.

Saydamlık efektleri açık ikende oluyor.

Saydamlık efektleri açık ikende oluyor.
AMD ekran kartlarında aynı durum devam ediyor sanırım, dediğim gibi çok eski ekran kartı modellerinde de bu durumu yapıyordu Windows ama neden yapıyor bilmiyorum. Bir ara Windows kayıt defteri ayarlarını kurcalarken bazı AMD kartlarında saydamlık efektlerini temelli kapattıklarını görmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…