keremselim30
Femtopat
Daha fazla
CPU i7 4790S bu canavara yeter mi?
Bu PSU 12v kanalından 549W veriyor. Ayrıca undervolt yapıp verim arttırabilir miyim?
Undervolt ile kazanabileceğim güçle Memory OC yapabilirsem efsane olur.
Overclock yapmazsan bile 295W güç tüketimi yapıyor tavsiye etmem en az 600W bir güç kaynağı kullanırdım. Siyah ekran WattMan sorunları başını çok ağrıtabilir.
Son olarak 12v 549W veriyor olabilir fakat bu sorun yaşatmayacağı anlamına gelmez.
Aşağıdaki gibi güç kaynağını kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Güç kaynağından çıkan iki farklı PCI-e yuvasından kabloyu direkt ekran kartına tak. Güç kaynağından tek bir tane çıkıp ikiye ayrılan PCI-e girişlerini kullanmamaya özen göster. Resimi iyi incele anlayacaksın. Son olarak ekran kartını almadıysan veya çok ucuza almayacaksan asla almanı tavsiye etmem. O güç tüketimini ne kadar undervolt yaparsan yap günümüzdeki 100W seviyesindeki ekran kartları ile aynı performansı belki de alamayacaksın.
Eki Görüntüle 2579352
Overclock yapmazsan bile 295W güç tüketimi yapıyor tavsiye etmem en az 600W bir güç kaynağı kullanırdım. Siyah ekran WattMan sorunları başını çok ağrıtabilir.
Son olarak 12v 549W veriyor olabilir fakat bu sorun yaşatmayacağı anlamına gelmez.
Aşağıdaki gibi güç kaynağını kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Güç kaynağından çıkan iki farklı PCI-e yuvasından kabloyu direkt ekran kartına tak. Güç kaynağından tek bir tane çıkıp ikiye ayrılan PCI-e girişlerini kullanmamaya özen göster. Resimi iyi incele anlayacaksın. Son olarak ekran kartını almadıysan veya çok ucuza almayacaksan asla almanı tavsiye etmem. O güç tüketimini ne kadar undervolt yaparsan yap günümüzdeki 100W seviyesindeki ekran kartları ile aynı performansı belki de alamayacaksın.
Eki Görüntüle 2579352
UV yapman lazım. CX550 gray label'daCPU i7 4790S bu canavara yeter mi?
Bu PSU 12v kanalından 549W veriyor. Ayrıca undervolt yapıp verim arttırabilir miyim?
Undervolt ile kazanabileceğim güçle Memory OC yapabilirsem efsane olur.
Tek bir PCI-e kablosu demiyorum zaten. Ekran kartında tek bir PCI-e girişi yok. Benim söylediğim ekran kartı üzerinde bulunan 2 tane 8 pın girişi varsa ikisine de ayrı ayrı güç kaynağından gelen 8 pin bağlantısının yapılması. Ne kadara alacaksın?
UV yapman lazım. CX550 gray Label'da 1 adet PCI-e 8 pin çıkışı olması gerekli. O kablo maksimum 150W civarı taşır. PCI-e slotundan da 75W gelceğini varsayarsak 225W taşıma kapasitesi oluyor. Onun üstünü aşma.
@keremselim30 2 taneymiş. Kablo konusunda sıkıntı yaşatmaması gerekli. Watt olarak da yeterli gelir muhtemelen.
Eki Görüntüle 2579358
Bu arada gri etiketli değil mi?Dışarıdan bakınca 2 tane kablonun ayrı olarak çıktığını görüyorum.
Tamamdır teşekkürler.