Veikk VK640 grafik tableti masaüstü bilgisayara bağlanabilir mi?

Cafer Aksoy

Centipat
Daha fazla  
Veikk VK640 model grafik tableti alacağım. Illustrator ve Photoshop'ta kullanmak istiyorum ve konu hakkında iki sorum var. Birincisi masaüstü kasaya bağlasam kullanabilir miyim? İkinci sorum ise mesela ben Illustrator ile logo yapacağım ve orantılı dikdörtgen çizeceğim, bunu rectangle toolu seçip kalemle yapabiliyorum değil mi? Yani bütün çizim silme select tool gibi şeyleri kalemle kullanabiliyor muyum sorum bu. Bilgi verenlere çok teşekkürler.

Zaten grafik tabletlerin ana amaçlarından biri masaüstü ortamda çalışmaktır. Bahsettiğin programları kullanmıyorum ama mouse ile yaptığın her şeyi yapabilirsin teknik olarak. Grafik tabletin olayı o zaten. Mouse'un daha hassas hali. Mouse ya da klavye kısayolları atayarak her türlü toolu kullanabilirsin driver uygulamasından. Altın kural o toolların programda kısayolunun olması.

Zaten grafik tabletlerin ana amaçlarından biri masaüstü ortamda çalışmaktır. Bahsettiğin programları kullanmıyorum ama mouse ile yaptığın her şeyi yapabilirsin teknik olarak. Grafik tabletin olayı o zaten. Mouse'un daha hassas hali. Mouse ya da klavye kısayolları atayarak her türlü toolu kullanabilirsin driver uygulamasından. Altın kural o toolların programda kısayolunun olması.
Tamamdır. Çok teşekkür ederim yanıtınız için 🧡

Tekrardan merhaba. Ufak bir sorum vardı eklemeyi unutmuşum. Yarın Veikk vk640 çizim tableti alacağım ve mesela ben o zemine hem kolumu koyup hem de çizim yapsam sıkıntı çıkar mı? Gerçekten hızlı cwvap almam gerekiyor yarın akşam gibi sipariş veririm.

Son düzenleme:
Tamamdır. Çok teşekkür ederim yanıtınız için 🧡

Tekrardan merhaba. Ufak bir sorum vardı eklemeyi unutmuşum. Yarın Veikk vk640 çizim tableti alacağım ve mesela ben o zemine hem kolumu koyup hem de çizim yapsam sıkıntı çıkar mı? Gerçekten hızlı cevap almam gerekiyor yarın akşam gibi sipariş veririm.
Sadece kalemi algılıyor. S Pen'den ya da Apple Pencil'dan herhangi bir farkı yok daha önce kullandıysanız. Tek fark ekranı olmaması. Ama bence daha ergonomik oluyor böyle. Tablette boynunu eğmen gerekiyor, boyun ağrısı yapıyor hemen. Grafik tablette sezgisel olarak kullanıyorsun, kafan düz bir şekilde monitöre bakıyor.

Son düzenleme:
Tekrardan merhaba. Ufak bir sorum vardı eklemeyi unutmuşum. Yarın Veikk vk640 çizim tableti alacağım ve mesela ben o zemine hem kolumu koyup hem de çizim yapsam sıkıntı çıkar mı? Gerçekten hızlı cwvap almam gerekiyor yarın akşam gibi sipariş veririm.
Sadece kalemi algılıyor. S Pen'den ya da Apple Pencil'dan herhangi bir farkı yok daha önce kullandıysanız. Tek fark ekranı olmaması. Ama bence daha ergonomik oluyor böyle. Tablette boynunu eğmen gerekiyor, boyun ağrısı yapıyor hemen. Grafik tablette sezgisel olarak kullanıyorsun, kafan düz bir şekilde monitöre bakıyor.
Bir de izlediğim videolarda tablet boyutuyla ilgili sorunlar oluyor diye duydum. Benim monitörüm 1920x1080 ve alavağım modelde belli. Sizce sorun yaşatır mı bana?

Bir de izlediğim videolarda tablet boyutuyla ilgili sorunlar oluyor diye duydum. Benim monitörüm 1920x1080 ve alacağım modelde belli. Sizce sorun yaşatır mı bana?
Niye sorun olacağını tam olarak anlamadım ama birebir aynı boyutta ve oranda bir grafik tabletiyle herhangi bir sorun yaşamadım. 7.2 inç ideal bir büyüklük ama kişiden kişiye değişebilir, belki detaylı çizim için 10 inç ve üstü de iyi olabilir ama o kadar büyük olunca da hafif kol ağrısı yapıyor. Genel olarak iyi bir model gibi gözüküyor VK640. Çok detaylı araştırmadım tabi.

Niye sorun olacağını tam olarak anlamadım ama birebir aynı boyutta ve oranda bir grafik tabletiyle herhangi bir sorun yaşamadım. 7.2 inç ideal bir büyüklük ama kişiden kişiye değişebilir, belki detaylı çizim için 10 inç ve üstü de iyi olabilir ama o kadar büyük olunca da hafif kol ağrısı yapıyor. Genel olarak iyi bir model gibi gözüküyor VK640. Çok detaylı araştırmadım tabi.
Tamamdır ozaman. İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Bilmiyorum size uyar mı ama tableti teslim alır almaz sizin için bir tasarım yapmak isterim ve elbette benim hediyem olacak. Sadece aklımdan geçti uygyn görürseniz yapacağım :))

Tamamdır ozaman. İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim. Bilmiyorum size uyar mı ama tableti teslim alır almaz sizin için bir tasarım yapmak isterim ve elbette benim hediyem olacak. Sadece aklımdan geçti uygyn görürseniz yapacağım :))
Ben teşekkür ederim. Ben de XP-PEN G640 modelini kullanıyorum not tutmak ve soru çözümü gibi işler için. Okula yardımcı olması adına. M2 iPad, Tab S9 Ultra gibi amiral gemisi tabletleri deneyimleme fırsatı buldum çevremde. Ancak 30 kat daha ucuza grafik tablet aldım. Taşınabilirlik hariç her alanda daha konforlu üstelik. Sizin gibi çizim ve grafik işleriyle uğraşanlar için de iyi bir fiyat/performans sunuyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı