Vento kasaya ARGB kontrolcü takılır mı?

egerisen

Kilopat
Daha fazla  
RAM
XPG 3600mhz 32GB
SSD veya HDD modeli
kingston
Ekran kartı
Galax RTX4070
Anakart
Asus b550 M-K
İşlemci
ryzen 5600
Vento marka kasayı kullanıyorum. Aynı zamanda aşağıda paylaştığım ARGB işlemci soğutucusunu aldım. Kasa fanlarının LED'leri yanıyor, fakat işlemci soğutucusunun LED'i yanmıyor çünkü anakartta RGB girişi yok. Dark markasının bir fan kontrolcüsünü buldum. Bu kontrolcüyü kasaya bağlasam, soğutucunun ışıklarını efektif bir şekilde kullanabilir miyim? Kasaya zararı olur mu ve kasadaki RGB fanlarını da buraya bağlayabilir miyim? Kasadaki fanlar, sanırım Molex dedikleri şeyle güç alıyor. İşin içinden çıkamadım, yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

(Konuyla ilgili başka çözümlere de açığım.)

Kasanın linki: VENTO VG15FE RGB ATX Gaming FSP650-51AAC 650W 80+Bronze Kasa - Gaming.Gen.TR

CPU fanın linki: Thermalright Assassin X 120 Refined SE TL-C12C 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili - Gaming.Gen.TR

Bahsettiğim fan kontrolcü: Dark ARGB Hub 6 Fan Takılabilir, 6 x 3pin ARGB + 6 x 3 Pin Fan Çoklayıcı (DKCKHUBARGB) | Teknobiyotik

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz kontrolcüyü bizzat kullanmaktayım, 6 adet 3pin 6 adet 4pin fan girişi ile gelmekte. Kumandası ile ön ayarlı RGB efektlerini kullanabiliyorsunuz. Moleks kablosu ile kontrolcüye güç verip fanları veya RGB-ARGB her türlü ekipmanınızı takıp kullanabiliyorsunuz. Soğutucu ve kasa fanlarının girişleri hakkında bilgi verebilirseniz daha kesin bir yorum yapabilirim.

Bahsettiğiniz kontrolcüyü bizzat kullanmaktayım, 6 adet 3pin 6 adet 4pin fan girişi ile gelmekte. Kumandası ile ön ayarlı RGB efektlerini kullanabiliyorsunuz. Moleks kablosu ile kontrolcüye güç verip fanları veya RGB-ARGB her türlü ekipmanınızı takıp kullanabiliyorsunuz. Soğutucu ve kasa fanlarının girişleri hakkında bilgi verebilirseniz daha kesin bir yorum yapabilirim.
Soğutucunun 3 delikli bir argb girişi ve ssıradan gpu fan girişi var,kasanın fanları montajlı geldi bu yüzdem tam olarak bilmiyorum ama aynı kasayı inceleyen bir videoda molex ile bağlandığını söylemişlerdi.

CPU fanı da bu huba mı takmamız gerekiyor, hub fanın devrini kendisi mi ayarlıyor ?

Hocam inceleme videolarını izlediğimde kasada kontrolcü olmadığından bahsediliyor fakat sadece molex girişli mi yoksa molexe bağlanmış farklı girişli mi bir cevap bulamadım. Direkt olarak molex ise fanların bağlantısı bu kontrolcüye uymayacaktır. Fan girişleri görseldekiler gibi ise bu kontrolcü ile çalışır sadece. Cpu Fan kablosunu ise anakartların çoğunda sağ üstte bulunan cpu fan girişine takabilirsiniz şahsen ben öyle kullanmaktayım.

4pin.jpeg 3pin.jpg

Hocam inceleme videolarını izlediğimde kasada kontrolcü olmadığından bahsediliyor fakat sadece molex girişli mi yoksa molexe bağlanmış farklı girişli mi bir cevap bulamadım. Direkt olarak molex ise fanların bağlantısı bu kontrolcüye uymayacaktır. Fan girişleri görseldekiler gibi ise bu kontrolcü ile çalışır sadece. Cpu Fan kablosunu ise anakartların çoğunda sağ üstte bulunan cpu fan girişine takabilirsiniz şahsen ben öyle kullanmaktayım.

Eki Görüntüle 2123784Eki Görüntüle 2123785
Tamamdır hocam teşekkür ederim eve gidince kontrol edip duruma göre bakacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı