Vento VG15FE için 1 TB SSD önerisi

Umut1905ck

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba hocam iyi akşamlar herkese. Benim Vento VG15FE kasam var da, bu kasama SSD nereye takabilirim ya da bir yere montajlamazsam da bir şey olur mu? Bir de inç olarak kaç inç olanları tercih etmeliyim?

Ayrıyeten önerebileceğiniz 1 TB SSD var mı?

Eğer M2 SSDniz yoksa M2 alın, varsa ve ek SSD istiyorsanız kasa içinde 2 tane 2.5 inç slot görünüyor, muhtemelen PSU'nun hemen üstündeler, oralara takabilirsiniz. Montajı da çok basit merak etmeyin, SSD kızakları var kasalarda onları hemen 4 ufak vidayla (kasanın yanında geliyor o vidalar) ssdye takıp kızağı yerine koyuyorsunuz. Montajlanmazsa biri kasayı kaldırırsa ya da bir sarsıntıda parçalara veya lehimlere zarar verebilir.

SSD önerisi için de SSD Tier List yazıp bakabilirsiniz, laptopumda Crucial BX500, masaüstünde de ek SSD olarak Patriot P220 kullanıyorum, şuanlık memnunum ama alalı çok olmadı o yüzden kesin yorum yapamıyorum

M.2 istiyorsanız bu sizi üzmez.

En başta değerli yorumunuz için teşekkür ederim hocam M.2 SSD var ancak artık yetmemeye başladı ve bende ek olarak SSD almayı düşünüyorum ancak montajlama konusunda pek bir bilgim yok olsa bile asıl korkum arka kapaktaki kablolar çok karmaşık oldukları için herhangi bir zarar verir miyim korkusu var SSD takamalık yer olarak sizinde dediğiniz gibi PSU üstündede 2 yer var ancak dikeylemesinede 2 yer var ben kaç inç almalıyım SSD ve A520M S2H SATA 3 destekliyor değil mi
Hocam kusura bakmayın biraz uzun oldu.

Hocam kabloları tutup çekiştirmedikçe bir zarar vereceğinizi sanmıyorum. PSU muhtemelen modüler değildir o yüzden hazırda güç kablosu vardır boşta duran. Bir tane güç kablosunu alıp uygun bir yerden ssdye yönlendirmeniz yeterli olur. 4 tane SATA 3 var diye görünüyor Gigabyte'ın kendi sitesinde, zaten SATA 3 oluyor anakartlarda. Gözle de kontrol edebilirsiniz sizin anakartın sağ alt köşesinde 3+1 SATA girişi var. O dikeylemesine dediğiniz yerler 2.5 inç, zaten ben 2.5 inç dışında SATA SSD görmedim daha. Montajda da 4 tane vida taksanız yetecek, tornavidayı gösterseniz kendi kendine takılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…