Vento VG20al 360mm sıvı soğutma sığar mı?

R3locswxs

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün bu sorunun cevabına kendim ulaştım. Cihazın üst kısmında yeterli boşluğun olduğunu gördüm ve Arctic Liquid Freezer III 360 mm ARGB sipariş verdim. Bugün elime ulaştı ve elim aşina olduğu için hızlıca montajını yaptım. Ardından da 3 farklı stres testiyle ve de valorant oyununda sıcaklıkları kontrol ettim. Kurulum son halleri ve sıcaklık test sonuçlarını görsel olarak aşağıya bırakıyorum. İşlemcim Ryzen 7 7700x ve sonuçlar şöyle:
Cinebench r23te maksimum 83.6, aida 64te maksimum 93.1, cpu-z de ise maksimum 85.8 derece idi. Cinebench ve cpu-z tatmin ederken aida 64te 93 dereceyi görmesi şaşırttı. Dünyanın en iyisi denilen işlemciyle bile bu sonuçları almak garip oldu doğrusu. Bu arada işlemcim stok halde. OC yapmayı pek bilmiyorum. İnternette örnekler var ancak hangisi en iyisidir. Neyi denemeli varsa önerisi olan denerim. Curve optimizer -20 yapıp, pbo enhancement 1 i seçmek mi lazım fikri olan varsa bekliyorum.

Sonuç olarak evet bu kasaya görsellerde de olduğu gibi 360mm hatta en babası (radyatör kalınlığı diğerlerinden 1 cm fazla olmasından dolayı) Arctic Liquid Freezer 360mm rahat bir şekilde sığdı. Kasanın üretici sitesinde bile üst tarafa 240mm yazılması resmen amatörlük. Kendilerine de bu durumu yazacağım. Hepinize iyi forumlar dilerim.

Dosya Ekleri

• aida 64 stress test.png
    1 MB · Görüntüleme: 30
  • cinebench r23.png
    983,5 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Görsel 2024-12-05 saat 20.27.28_6ff4bbfb.jpg
    232,7 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Görsel 2024-12-05 saat 20.27.29_a3e606ee.jpg
    272,9 KB · Görüntüleme: 41
Çok güzel bir sistem olmuş hocam.
Ben tercihimi mbpden yana yaptım sonrasında.

Hocam merhaba, kasa hakkında bir sorum olacaktı.
GPU'yu bu şekilde takmak için bir aparat çıkıyor mu içerisinden? Bir de bir sakıncası var mı bu şekilde takmanın? Aynı kasayı aldım. Bir diğer sorum da sanırım fanları değiştirmişsiniz. Normalde fanlar Rainbow olarak belirtiliyor. Tüm fanları RGB fanlar ile değiştirirsem bir problem yaşar mıyım sadece fanları değiştirmem yeterli mi?

İçerisinden bi aparat çıkmıyor, dikey takma yerinde 2 adet plaka var, söküyorsun sonra ekran kartının kasaya sabitleme yerlerini buraya sabitliyorsun. Ayrıca bir riser kablosuna ihtiyacın olacak. Ekran kartın pcie 4.0 ise ona göre riser alman lazım. Bu şekilde dikey kullanmanın bir zararı yok. Sadece fanlar cama biraz yakın olduğu için cam ısınıyor, ekran kartının da termal başarımı düşüyormuş galiba. Ama bu biraz da kartla alakalı. Soğutması başarılı bir kartla sorun yaşamazsın. Bende galax ex gamer 4070 super var. Aida 64 stress testinde 92 dereceyi geçmedi hotspot. Evet fanları corsair af 120 ile değiştirdim argb olması için. Bir çoklayıcı vasıtasıyla bunu yapabilirsin. Corsair fan tavsiye etmem, ekstra aparat istiyor(4 Pin to argb kablo). Id cooling, thermalright falan seçebilirsin kafana göre. Fanları değiştirince ne gibi bir sorun yaşayacağını anlamadım? Sadece anakartın argb destekliyor mu ona göre hareket etmen lazım.

Cevabın için çok teşekkür ederim. Anakartım gigabyte b650m s2h ddr5. Rgb kontrolcüsü var ama argbden emin değilim. Aynı şey değil sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…