Selamlar,
Rufus ile yazdırdığım herhangi bir Linux dağıtımını sorunsuz şekilde "live" olarak açıp kullanıyorum. Ancak aynı ISO dosyalarıyla Ventoy ile attığım işletim sistemlerinde internette yavaşlık sorunu oluyor. MBR ve GPT farklı farklı denedim ama hiç sonuç vermedi hala Ventoy ile olanlarda internet ciddi anlamda yavaş kalıyor.
Hatta Debian yükleme ekranında "ağınız büyük bir olasılıkla dhpc protokolü kullanmıyor..." hatası verdi ve yükleme modunu açmadı.
Ek olarak da Ventoy ile attığımda elimdeki pek çok Windows ISO dosyası çalışmadı. Oysa Rufus ile yazdırdığımda her biri sorunsuz.
Bazı konularda güncelleme yapılmasından bahsedilmiş ama ne alaka bilmiyorum. Rufus ile yazdırıldığında da aynı sistemi açıyorum Ventoy ile de aynı sistemi açıyorum. Zaten internetin yavaş olması da seri şekilde güncelleme yapma imkanını vermiyor. Ventoy ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Notlar: Ventoy ile hiç sabit diske kurulum yapıp kontrol etmedim. Denediğim bilgisayarda UEFI var, modem arayüzünden dhpc kontrol ettiğimde bir bölüm var ancak herhangi bir ayar yapılmıyor.