Ventoy ile MBR destekli USB hazırlama

BerkayBilgin1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben Ventoy indirdim. Ventoy'un ayarlarından güvenli önyükleme desteğini açtım ve MBR bölüntülemeyi seçerek exFAT dosya sistemli USB hazırladım ve içine Windows ISO dosyalarını attım. Sorum şu ki bu USB boot ediyor yani bir sorun yok ama bildiğim kadarıyla sadece UEFI yani GPT bölüntülemeyle Secure Boot kullanılabiliyor. Bu nasıl mümkün olabiliyor ben mi yanlış biliyorum? Diğer sorum da ben bu USB'yi legacy BIOS için hazırlamak istedim konfigürasyonlarım(dosya sistemi, bölüntüleme, Secure Boot) doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
MBR boluntuleme ile kurulmus bir Windows kurulumunda teknik olarak Secure Boot acabilirsiniz.

Buna ek olarak Windows ISO'sunu exFAT olarak yazdirmaniz pek de mantikli degil, .wim ve .esd dosyalari en verimli olarak NTFS'de calisiyorlar.

MBR boluntuleme ile kurulmus bir Windows kurulumunda teknik olarak Secure Boot acabilirsiniz.

Buna ek olarak Windows ISO'sunu exFAT olarak yazdirmaniz pek de mantikli degil, .wim ve .esd dosyalari en verimli olarak NTFS'de calisiyorlar.
Peki verimin dışında exFAT ile legacy kurulum yapabilirim değil mi? Windows ile varsayılan değerlerde biçimlendir dedim exFAT seçti ben de tekrar biçimlendirmek istemiyorum çünkü içinde bayağı dosya var çok uzun sürecektir.

Peki verimin dışında exFAT ile legacy kurulum yapabilirim değil mi?
Evet, mumkun.
Windows ile varsayılan değerlerde biçimlendir dedim exFAT seçti
Flasiniz 64GB ve ustundeyse olabiliyordu galiba bu, NTFS ve hizli bicimlendir secip deneyin.
Ben de tekrar biçimlendirmek istemiyorum çünkü içinde bayağı dosya var çok uzun sürecektir.
Hizli bicimlendir secenegi ile birkac saniye suruyor sadece.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı