Ventoy kurulumu için hangi işletim sistemi seçilmeli?

nikola tesl4

Femtopat
Daha fazla  
Kullandigim Windows 10 orijinal degil bu yuzden Windows 11'e yukseltemiyorum ve yakinda da Windows 10'a guncelleme gelmeyecegi icin Linux Mint'e gecmeye karar verdim. Vento'yu kurmak icin Linux olani mi secmeliyim yoksa Windows'u mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20240814_002956.jpg
    IMG_20240814_002956.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam fotoğraftaki yerden Ventoy kurulum aracını indireceksiniz. Bu aracı kullanarak taşınabilir belleğinize Ventoy kurulumu yapacaksınız. Bu aracı hangi işletim sistemi üzerinde çalıştıracaksanız, kurulumu yapacaksanız o seçenektekini indirmeniz gerekiyor.

TL;DR: Windows.

Sorunuzdan bağımsız anlamlandıramadığım 2 konu var.
1- Neden orijinal olmayan Windows'tan 11'e geçemeyesiniz ki onu anlamadım. Windows'u korsan olarak etkinleştirdiğiniz için mi? Windows 11'i kurup etkinleştirmeden kullanabilirsiniz, herhangi bir sorun da olmaz.
2- Linux USB belleği için Rufus da kullanabilirsiniz.

Kullandigim Windows 10 orijinal degil bu yuzden Windows 11'e yukseltemiyorum ve yakinda da Windows 10'a guncelleme gelmeyecegi icin Linux Mint'e gecmeye karar verdim. Vento'yu kurmak icin Linux olani mi secmeliyim yoksa Windows'u mu?
.zip ile biten dosyayı indireceksiniz

Ventoy'u Windows yüklü bilgisayarda hazırlamak için ZIP
Ventoy'u Linux yüklü bilgisayarda hazırlamak için TAR uzantılı dosya kullanılır.

Siz Windows 10 yüklü bilgisayarda hazırlayacağınız için ZIP olanı indireceksiniz.

Hangi işletim sisteminin kurulacağı önemsiz. Ventoy USB si bootable ortam.
Sistem kurulacak PC de BIOS olsun yeter.

Evet. Gerekli olan tüm cevaplar fazlasıyla verilmiş

Sorunuzdan bağımsız anlamlandıramadığım 2 konu var.
1- neden orijinal olmayan Windows'tan 11'e geçemeyesiniz ki onu anlamadım. Windows'u korsan olarak etkinleştirdiğiniz için mi? Windows 11'i kurup etkinleştirmeden kullanabilirsiniz, herhangi bir sorun da olmaz.
2- Linux USB belleği için Rufus da kullanabilirsiniz.

Orijinal olmayan Windows 11 de karsima surekli key girin gibi seyler cikiyor. Ayrica Windows 11 biraz hantal gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı