Çözüldü Ventoy, Linux USB Live Kernel Panic hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Normal Şövalye

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Ventoy ile yazdırdığım USB Flash'ımda "normal mode" ile boot ettiğimde Lubuntu ISO'sunu "Try or Install Lubuntu" seçeneğini seçtiğimde anında "Kernel Panic" hatası aldım. Neden olabilir? Hatayı aşağıya bıraktım.
608988584_899637262751064_223849.png

Çözüm
Ya hocam demeyi unutmuşum normal başlıkta, sorunu çözdüm normalde NTFS yerine exFAT seçtim Secure Boot desteğini kapattım. Sorum şu tam olarak bu sorun neden olmuş olabilir. Herhangi bir yükleme yapmadım direkt USB'ye attım.
Sorunun sebebi NTFS dosya sistemi.
Ventoyun dijital imzası BIOS tarafından engellendiği için boot sürecini bozmuş olabilir.exFAT Linux ile daha uyumlu olduğu için sorunu çözdü.
Ventoy menüsünde ISO'nun üzerindeyken Ctrl + R tuşuna bas, ekran değişince grub2 mode seçip enterla. Açılmazsa indirdiğin Lubuntu ISO dosyası eksik inmiştir, yeniden indirip yazdır.
Tekrardan boot ettiğimde ventoy "initramfs ........ any key to exit" hatası vererek bir tuşa basıp tekrar Windows'a boot etti.

Tekrardan boot ettiğimde ventoy "initramfs ........ any key to exit" hatası vererek bir tuşa basıp tekrar Windows'a boot etti.
O zaman Ventoy ekranında ISO üzerindeyken Ctrl + M tuşuna bas, çıkan uyarıya yes de. Bu sefer de düzelmezse USB belleği biçimlendir, Ventoy'u sıfırdan kur ISO dosyasını yeniden indirip içine at. Mevcut dosya bozuk.

O zaman Ventoy ekranında ISO üzerindeyken Ctrl + M tuşuna bas, çıkan uyarıya yes de. Bu sefer de düzelmezse USB belleği biçimlendir, Ventoy'u sıfırdan kur ISO dosyasını yeniden indirip içine at. Mevcut dosya bozuk.
Ya hocam demeyi unutmuşum normal başlıkta, sorunu çözdüm normalde NTFS yerine exFAT seçtim Secure Boot desteğini kapattım. Sorum şu tam olarak bu sorun neden olmuş olabilir. Herhangi bir yükleme yapmadım direkt USB'ye attım.

Sorunun sebebi NTFS dosya sistemi.
Ventoyun dijital imzası BIOS tarafından engellendiği için boot sürecini bozmuş olabilir.exFAT Linux ile daha uyumlu olduğu için sorunu çözdü.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı