Vergi/muhasebe programı yapımı ne kadar zor?

diocletian

Decapat
Geçmişte hobi amaçlı Python öğrenmiştim, bazı basit projelerde yaptım kendimce ve bir işim düştüğü için sormak istiyorum. Vergi yönetme/muhasebe tarzı programlar yapması çok zor programlar mı? Yoksa sadece API kullanımından mı ibaretler? Veya ortada bir yerde mi?

İlgili prosedürleri biliyorsanız komplike işlemler barındırmayan programlar, geçmişte kendim de bazı vergilerin hesaplanması için yazmıştım.

Finansal hesaplamalar icin gerekli decimal kullanimina dikkat eder ve hesaplamalarin gercek hayatta nasil yapildigini bilirsen ( domain bilgisi ) basit seyler.

Amator bir sekilde yanlis floating point arithmetic kullanirsan fena bocalarsin.

1723874503269.png

Olay mevzuatta bitiyor, yanlış hesaplarsan pis iş. Yani filanca yüzde 10 vergi, filanca yüzde 5 indirim vs hesaplamak tabi kolay ama filancanın sene başından itibaren brüt toplamı x değerini geçince filanca teşvik devreye girer ve y değerine kadar z oranda vergiden düşülebilir vb. kurallarını bilmiyorsan olmaz, bilip yanlış da hesaplayabilirsin, ya para kaybına yol açarsın ya da maliyeyle uğraşırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı