Vergi numarası nasıl bulunur?

• Konuyu başlatan m47
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 283
Merhaba. Kardeşim Rollbutik adlı bir işletmeden kıyafet almıştı ürünün beğenmedi iade etmek istedi. Biz de iade talebi oluşturmak için destek istemiştik ve iade kabul etmediklerini, 200 TL değişim ücreti olduğunu söylediler ısrarla iade kabul etmediler. Geçen günlerde tüketici hakem heyetine başvurmuştum, bugün adresime kağıt geldi. Kısaca şikayet edilene ilişkin T.C, vergi no veya mersis no'su yazılmadığı için dosya geçersiz sayılacakmış. Ben araştırmalarımı yaptım bulamadım. E-fatura vs. falan da yok sadece kargonun içinde bir kağıt var onda da sadece fatura ücret ürün bilgisi yazıyor. İşletmeye yazdım e-fatura istiyorum diye başta dillendirdiker sonra muhasebe ile konuşup tarafınıza iletilecek dendi. Tahminimce kargoma konulan fatura tekrar bana elektronik olarak atılacak. Eğer öyle bir durum olursa bunları ben nasıl hakem heyetine şikayet edeceğim? O bilgileri paylaşmazsam dosya yanacak, bir çözüm yolu yok mudur bunun?

Edit : sizin sorunun bence maliye kaydı olmayan işletme ile ticaretiniz.. hangi platform üzerinden alışveriş yaptınız.. o yüzden aşağıdaki yöntem de işinize yaramayacak.. kargo firmasından gönderici bilgilerini isteyerek ulaşabilirsin.
firma şahıs firması ise bulmak çok zor. şirket ise Mersis sitemine e-devletinizle giriş yapın.. sorgular > firma sorgu > unvan yerine; firmanın adını yazarak her şeyini bulabilirsiniz. (şahıs firmaları da sorgulabiliyor ama bulmak çok zor)

örnek;

Şimdi şöyle kardeşim Instagram(rollbutik) üzerinden butik hesaplardan alışveriş yapmayı çok seviyor. Biz de maliye kaydı olup olmadığını bilmiyorduk. Adresleri telefon numaraları vs her şeyi var ödeme aracı olarak da PayTR üzerinden gerçekleşti. Ama yasal süreçte vergi numaraları isteniyor eğer ki vergi numaraları bulunamaz ise. Bir dilekçe yazıp hakem heyetine vergi numaralarını talep etmeme rağmen tarafıma iletilmedi gibi bir dilekçe yazsak yeterli olur mu bu acaba?

Bireysel müşterisiniz yani vergi numaranız T.C. Kimlik numaranız oluyor. Elektronik olarak iletileni çıktı da alırsınız. Şikayetinizde eksik olmasın.

İletilecek olan elektronik belgede vergi numaraları, mersis vs bilgileri olmaz ise ne yapacağım hani bunu hakem heyeti tarafından dilekçe yöntemiyle talep ettiremez miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İletilecek olan elektronik belgede vergi numaraları, mersis vs bilgileri olmaz ise ne yapacağım hani bunu hakem heyeti tarafından dilekçe yöntemiyle talep ettiremez miyim?

Faturada vergi numaraları olması gerek. İletseler sorun olmaz.

Hakem heyeti saydıkların olmaz ise karşı tarafa tebligat gönderemez. Eğer ürün kargo ile geldiyse, kargo şubesinden gönderici bilgilerini talep et, kısa çözüm bu olur.

Hakem heyeti saydıkların olmaz ise karşı tarafa tebligat gönderemez. Eğer ürün kargo ile geldiyse, kargo şubesinden gönderici bilgilerini talep et, kısa çözüm bu olur.

Kargo ile görüştüm paylaşım yapamıyoruz dediler yasalar gereği.

Faturada vergi numaraları olması gerek. İletseler sorun olmaz.

Benim elimde olan tek şey bu.

Eğer ki bunu tekrar iletirlerse sıkıntı işte.

Kargo şubesine gideceksiniz. Normal şartlarda irsaliye olmadan taşıma yapmaları yasak irsaliyesiz kargoyu nasıl alırsınız diyeceksiniz, o zaman zaten başlarından savmak için verirler. Tarafıma kargoyu gönderenin bilgilerini istiyorum diyeceksiniz. Bu bilgileri zaten sizinle paylaşmak zorundalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne kadar ürün almış olsanız da karşınızda yasal bir firma yok, iyi bir ders oldu diyelim tüketici hakem heyeti işinizi çözmez.

Cimer üzerinden ticaret Bakanlığına şikayet ederek belki bir yaptırım yapılmasını bekleyebilirsiniz. İlla uğraşcağım derseniz yapmanız gereken şey savcılığa suç duyurusunda bulunmak.

O yöntemi bende düşündüm kardeşimin morali yerli bir olduğu için ağlayarak vurarak bu boş işlerle uğraşıyoruz. Dükkanları var en kötü yüz yüze konuşup halletmeye çalıcağım dükkan açmak bakkaldan ekmek almaya benzemez illaki bir vergisi cartı curtu vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…