YouTube Vergi ödeme nasıl oluyor?

Jaquaen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben powkei ve YouTube üzerinden çok yakında reklamlardan para kazanmaya başlayacağım bu sitede bir sürü konu açtmıştım YouTube hakkında ve emeklerim sonunda meyvesini vermeye başladı çok teşekkür ederim. Neyse ben vergi ödeme hakkında birkaç soru sormak istiyorum. Ben diyelim ki 1000 TL kazandım bunun vergisini sorunsuz bir şekilde ödeyebilir miyim? Mesela Bağ-Kur falan sorun çıkarır mı? Sanırım minimum miktarı aylık 6-7 bin TL falanmış nasıl olacak bu işler? Bilgilendirirseniz çok sevinirim❤️

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bunlar hakkında bir sınır var mı? Mesela ben 1000 TL kazandım bunun %15'ini Bağ-Kur ödeyip bir de üstüne %15 vergi ödeyip işin içinden 700 TL'ye çıkabiliyor muyum?
Hayır , bağkur miktarının %15 i değil efendim.
Bağkurun tamamı + gelirin %15i olacak şekilde ödeyeceksiniz.

Bağkur an itibariyle en düşük primi 8000 tl.

Peki bunlar hakkında bir sınır var mı? Mesela ben 1000 TL kazandım bunun %15'ini Bağ-Kur ödeyip bir de üstüne %15 vergi ödeyip işin içinden 700 TL'ye çıkabiliyor muyu
Sınır diye bir şey yok. Sizin hesabınıza ne zaman, ne kadar para yatırılırsa yatsın o miktarın %15'i vergi olarak kesilir. Ama bağkuru her ay sabit bir şekilde ödemeniz gerekiyor. Yani kısaca burada odaklanmanız gereken kısım bağkur. Her ay bu miktarı karşılayabiliecek misiniz?

Sınır diye bir şey yok. Sizin hesabınıza ne zaman, ne kadar para yatırılırsa yatsın o miktarın %15'i vergi olarak kesilir. Ama Bağ-Kur'u her ay sabit bir şekilde ödemeniz gerekiyor. Yani kısaca burada odaklanmanız gereken kısım Bağ-Kur. Her ay bu miktarı karşılayabiliecek misiniz?

Şu anlık maalesef.

Sınır diye bir şey yok. Sizin hesabınıza ne zaman, ne kadar para yatırılırsa yatsın o miktarın %15'i vergi olarak kesilir. Ama Bağ-Kur'u her ay sabit bir şekilde ödemeniz gerekiyor. Yani kısaca burada odaklanmanız gereken kısım Bağ-Kur. Her ay bu miktarı karşılayabiliecek misiniz?

Peki aynı zamanda sigortalı bir işte çalışıyorsak, yine de Bağ-Kur ödemeye gerek var mı?

Muhasebeciyim konu ile ilgili sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Merhaba şirket kurunca genç girişimci desteği oluyormuş ve 1 yıl boyunca bağ-kur ödemiyormuşuz 1 yıllık hakkımız dolduğu zaman Bağ-Kur'u kapatma gibi bir durum var mı?

Bir yerde sigortalı değilseniz Bağ-Kur borcu yazılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı