Vergileri Arttırmak Devletin Kasasına Daha Fazla Para Girmesini Sağlar Mı?

Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Vergileri arttırmak devletin kasasına daha fazla para girmesini sağlar mı? Ülkemizde ekonomik durum maalesef kötü. Devlet açığı kapatabilmek için vergileri arttırıyor. Ancak vergileri daha da arttırmak insanların parası o şeyi almaya yetmeyeceğinden devletin kasasına girecek para daha da azalmaz mı? Bu kadar vergi arttırmak gerçekten işe yarıyor mu? Vergiler azaltılsa hem satış artacak hem iş olanakları artacağından devletin kasasına daha fazla para girmez mi?

Vergi fiyatının arttırılması demek, ayakkabı kutularının da dolması demek.

Kasa her zaman kazanır. 100 liralık almazsan, 50 liralık olanı alırsın. Her türlü tüketim mecburiyetin var. Sürümden kazanma gibi bir durum söz konusu değil. Aklınızın karıştığı nokta, halka verilen para azalınca tüketim de azalır düşüncesi sanırım. 10 lira dağıtıp, 2 lira vergi alabilir. Aynı şekilde 4 lira dağıtıp yine 2 lira vergi alabilir. Görüldüğü gibi ilk örnekte, %20 vergi kasaya girer. İkinci örnekte ise %50 vergi kasaya girer. Önemli olan verginin miktarıdır. Arabadan alamazsa, makarnadan alır. Bir şekilde alır.

Gönderme yapmayalım lütfen.
Bu forumda gönderme yapılması yasak mı ? Sen mi karar veriyorsun buna ?

Bu konuda aklı yerinde olan, mantıklı düşünebilen herkes sizin son söylediğinize katılır fakat ülkemizin üretim konusundaki yetersizliği uygulanacak düşük vergi için, yapılan ithalatlardaki gelirin büyük oranını dışarıya aktarıyor. Devletin kasası da yine tam anlamıyla dolmuyor. Bunun için vergiler yüksek tutuluyor diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…