Vergisiz 116 TL'ye alınan ürün gümrüğe takılır mı?

gazozturk

Megapat
Daha fazla  
1 Nisan tarihli yasa sebebiyle gelip gelmeyeceğinden emin değilim.
AliExpress'den sipariş ettiğim ürünün vergisiz tutarı 116TL.
Fikri olan var mıdır?
Peşinen teşekkürler.
Ekran görüntüsü 2025-04-16 100715.png

Son düzenleme:
Hocam yasa geldi ama ne yasası geldiğini bilmeniz gerek. Yasa Türkiye'de ofisi olmayan firmalar için geldi. Türkiye'de ofis açıp bir muhatap temsilci bulundurma zorunluluğu yani. O da vatandaş mağdur edildiğinde başvuracak bir merci olabilmesi adına. Amazon'un Türkiye ofisi zaten senelerdir olduğu için bir sıkıntı olmayacaktır. Amazon üzerinden aldığınız ürünler gümrük limitini geçmediği sürece. Bu arada aldığınız ürün gayet güzel.

Hocam yasa geldi ama ne yasası geldiğini bilmeniz gerek. Yasa Türkiye'de ofisi olmayan firmalar için geldi. Türkiye'de ofis açıp bir muhatap temsilci bulundurma zorunluluğu yani. O da vatandaş mağdur edildiğinde başvuracak bir merci olabilmesi adına. Amazon'un Türkiye ofisi zaten senelerdir olduğu için bir sıkıntı olmayacaktır. Amazon üzerinden aldığınız ürünler gümrük limitini geçmediği sürece. Bu arada aldığınız ürün gayet güzel.
Teşekkürler hocam, editör konu başlığını değiştirmiş kafasına göre, AliExpress'den Alınan Ürün Gelir Mi ? Diye bir başlık yazmıştım. Kısacası ürün AliExpress'den alındı

Teşekkürler hocam, editör konu başlığını değiştirmiş kafasına göre, AliExpress'den Alınan Ürün Gelir Mi ? Diye bir başlık yazmıştım. Kısacası ürün AliExpress'den alındı
Ben Amazon zannettim ama Temu ve Aliexpress için gümrükte henüz bir takılma söz konusu değil. Zaten firmalar da temsilci için gerekli adımları atıyorlar. O sebeple sanırım sorun olmuyor. Ürün takılsa da size ulaşmadığı zaman sanırım para iadesi alabiliyordunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı