Veri bilimi veya başka bir alan önerisi

derinden gelen

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bilgisayar mühendisliğinde okuyorum. 2. sınıfım bitti ancak hala alan seçimini yapmış değilim. Web ve iOS geliştirme denedim ancak teknik açıdan bu bölümü okuyanlar da yapabiliyor ve öğrenilen o kadar lineer cebir, matematik, istatistik vs bilgisi boşa gidiyor gibi geliyor. Ancak en çok iş alanı da onlarda gibi gözüküyor.

Şu an yapay zekaya yönelmek Türkiye'de ne kadar mantıklı ve yapay zekada hangi alan mantıklı? Mesela veri bilimi, veri analizi gibi. Bir de bunlar dışında dediğim gibi mühendislik ve bilgisayar bilimleriyle alakalı hangi alanı önerirsiniz? Türkiye'deki iş piyasasını ve ihtiyaçları göz ardı etmeden?

Son düzenleme:

TR'de yapay zekaya yönelme hiç.

Peki bu sistem bizi illa Frontend Backend vey mobile mi yönlendiriyor yani başka bi alan öneriniz var mı?
TR'de yapay zeka alanında bir çalışma yapan veya bunu destekleyecek kurum veya topluluk yok kaldı ki Türkiye teknolojik açıdan gelişmemiş bir ülke çok açık ki işsiz kalacak.

TR'de yapay zeka alanında bir çalışma yapan veya bunu destekleyecek kurum veya topluluk yok kaldı ki Türkiye teknolojik açıdan gelişmemiş bir ülke çok açık ki işsiz kalacak.

Bu acı gerçek ama gelecek 10 sene içerisinde illaki bir şeyler gelişir o zaman işine çok yarıyabilir veya yurt dışında çalışabilir.

Peki bu sistem bizi illa frontend backend vey Mobile mi yönlendiriyor yani başka bir alan öneriniz var mı?

Çok bir fikrim yok bende daha lise öğrencisiyim ama açık ki Türkiye de en çok kullanılan programlar sosyal medya uygulamaları falan bu nedenle en iyisi uygulama geliştirmeye odaklan bu tarz bir kuruluşta işe falan girebilirsin rahat sektör geniş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…