Veri dolan diskte alan nasıl açılır?

kahroloji

Hectopat
Daha fazla  
Windows'un kurulu olduğu bölüm çok doldu veri kaybetmeden nasıl alan artırabilirim? İleride 1 SSD alacağım ama şimdilik tek SSD ile idare ediyorum. Diskmgmt'den birimi genişletemiyorum sadece sağdan sola genişletildiği için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef tek disk var zaten o da ssd diğer bölüm sanal disk. Yine de yapayım mı bunu?
Yapmayın SSD'nin ömründen yer. Onun yerine başlat menüsüne "disk temizleme" yazın açılan menüden buraya tıklayın:

Dosyalar tarandıktan sonra tümünü seçip temizleyin. Bunlar sistemdeki Update vb. çöplerdir zarar vermezler.

Bunu da yaptım ama değişen bir şey yok yine.
Yapabileceğiniz her şey bu kadar maalesef. Manuel temizlik yapmayı deneyebilirsiniz, mesela AppData ve Program Files klasöründe teker teker gezip silinen programlara ait kalıntı dosyaları temizleyebilirsiniz. Bir de bu program ile diskte ne, ne kadar yer kaplıyor kontrol edin belki işinize yaramayan bir dosya vardır.

Teşekkür ediyorum deneyeceğim olmazsa tek çözüm formatla daha geniş bir alan ayırmak gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…