Veri Tabanı Programcılığı vs Bilgisayar Mühendisliği

Yagdehub

Hectopat
Yer
TR
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Bu sene LGS sınavlarına girdim. Eskişehir Türk Telekom Meslek L. çıktı. Puanım Muzaffer çil gibi yüksek okullara yetiyor fakat aklımda 2 soru var:
1-Sizce Telekomda bilişim bölümü okuyup veri tabanı programcısı mı olmalıyım yoksa Düz liseye gidip Bilgisayar Mühendisliğini tercih mi etmeliyim?
2-Hangisini okursam daha rahat bir iş imkanı elde edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle büyük ihtimalle ceza almışsındır sorun değil takma. Ben meslek lisesinde okudum bölümüm veritabanıydı. Sonra önlisans için sınavsız başvuru yaptım ve 2 yıl Anadolu üniversitesinde bilgisayar programcılığı programını okudum. 2 sene boyunca DGS ye hazırlandım ve geçen sene Işık üniversitesi Yazılım mühendisliğini tam burslu kazandım ilk 3000 e girdim. Anlatmak istediğim meslek boştur düz lise oku diyenleri aldırma. Önemli olan kişi ve istedikleridir. İmkansız diye birşey yok kendinden emin olmak ve ne istediğini bilmek bu yolda başarının anahtarıdır. Hakkında hayırlısını dilerim.

Valla hocam birazda sizdeki azimin bende okdugunu dusunmuyorum yani ilk 3000 falan benim icin hayal kalir gibi dusunuyorum .Kendime guveniyorum evet belki uni sinavinda 80.000 bile cikarsam yeter kafasinda dusunuyorum ve arastirmalarim sonucu meslek okudukdan sonra iyi bir bolume gelmek duz okuyup uniye gitmekden cok daha zor gibime geliyor. Bu nedenle düz liseye nakil aldiracagim
Yazim yanlislari icin kusura bakmayin telefondan yanitliyorum.

Yazalı 2 sene olmuş, deneyimleriniz paylaşabilir misiniz?

Düz liseye gidiyorum 2 senede hedef ve hayallerimin çok az bir kısmını gerçekleştirebileceğimi fark ettim üniversite sınavında istediğim bölümü kazanabilirsem devam edeceğim kazanamazsam zaten ticaretle iç içeyim ticaretle uğraşıcam. Düz lisemi meslek mi sorusuna gelirsek eğer ders çalışmayı pek sevmiyorsanız düz liseyi önermem.

Peki sizce düz lise mi meslek lisesi mi daha iyi?

Peki sizce düz lise mi meslek lisesi mi daha iyi?

Aslında bu sorunun cevabını siz vermelisiniz. İleride olmak istediğiniz meslek hangi liseye gitmeniz gerektiği cevabını verir. Hangisi daha iyi sorusunda insanlar anlamında ise düz lise de karşılaşabileceğiniz insanların daha iyi olma ihtimali var, tabii meslek lisesi de Aykut Elmas vinelerinde ki gibi insanlarla kaynamıyor ama hala toplumun 'keko' sıfatıyla sınıflandırdığı insanlar çok daha fazla.

Bilişim bölümü olan bir meslek lisesini düşünüyorum.Bilgisayar mühendisliği istiyorum.Teknik bölümde , üniversite sınavında sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.Ayrıca kendimde çabalayarak halledebilirim.Meslek lisesinde okumak,mühendis olmaya engel midir sizce?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…