Her 4 işlem kadar normal bir şey kullandığımda "matematik" kullanmış olmuyorum bu insanlarda varsayılan olarak var.
Benim kastettiğim "prosedür" mantığı buydu aslında. Ben C#'ı, ıl ile Assembly arası bir seviyede (optimizasyon gereği doğrudan ıl yapmadım) olan bir dile dönüştürecek bir compiler yazdım ilk başta doğrudan açık kaynak kodundan ilham alacaktım (
GitHub - dotnet/roslyn: The Roslyn .NET compiler provides C# and Visual Basic languages with rich code analysis APIs. ) ancak doğrudan ıl'e dönüştürmeyeceğim için daha rahat ve özelleştirilebilir bir yöntem denemek istedim bu yüzden kendim bir algoritma yazdım bu bir parçalama algoritması kısacası ilk başta namespace, class, field, property ve metotları parçalayıp bir struct listesine saklayıp ardından metodların içindeki if else ya da döngü bloklarını en temeline inecek şekilde parçalayıp bir struct listesine atıyor en sonda ise bir parçalama fonksiyonunu döngüye alarak en temel parçaya inene kadar kod satırını parçalayıp dilimdeki stack mantığı ile gerekli Opcode'ları yazıyor. Ayrıca bir çalıştırılabilir dosya ve kütüphane dosyası yapısı bile düzenledim. Buradaki matematik; add, sub, mul, div, or, and vs. komutları kadardır herhangi bilindik bir algoritma ya da matematik sihri yok. Interpreter desen zaten toplama işleminden başka bir şey değil. Context free grammer "kendisi zaten matematik" dersen evet matematik ama gene aynı konuya çıkıyor olay, matematik ama nasıl matematik.
Adı zaten "mühendislik" bir zahmet ama benim kastettiğim şey insanların "mühendislik" ünvanını pek kaale almadıkları ve elbette bu disiplinler olmadığında çok kalitesiz işler ortaya çıkabiliyor benim henüz amatör olduğum yıllardan kalma bir uygulamam var girersen kafayı yersin optimizasyon falan 0 multithreading 0 RAM yönetimi 0 ama neredeyse 7 milyon indirmesi var ve o olmasaydı belki de tatmin olabileceğim bir seviyeye gelmezdim kim bilir insanların gelişmek gibi bir ihtiyacı var ve bunun maalesef tek bir yolunun olmaya zorlanması pek merhametli değil sonuçta dünyada kalitesiz "yazılım mühendisi" ünvanı olan zibilyon kişi vardır herkes hakkıyla üniversitelere girmyor maalesef. Teşekkürler.