Verilen borç nasıl istenir?

564300

Hectopat
Arkadaşıma pazartesi 25 TL verdim ve babam bu hafta bana 170 TL vermişti ama 150 TL'sini ATM yuttu, bana 20 TL kaldı, üstümde de 5 TL bozuk vardı ve 25 TL'yi de arkadaşım isteyince ona verdim. (geçen yıl da okul kapanmadan önce 10 TL vermiştim, onu da iki hafta sonra verdi ama onu da bana verdikten 1 saat sonra geri aldı daha sonra vermesini bekledim ve vermedi. 3 hafta sonra da okul kapandı, unuttu gitti. Sonra da istemedim. 10 TL'nin neyini isteyeceğim) pazartesi günü de internetten kitap alacağım için Papara hesabıma para yatırıyordum ama 150TL'yi yuttu dedim, üstünde para var mı diye sordu. Var dedim, 20 TL kağıt 5 TL'de bozuk var dedim. İki teneffüs sonra bana 20 TL borç verir misin dedi, verdim ve gel kantine beraber gidelim dedi, kabul ettim. Aldığı şey de 25 TL tutunca bozuk paramı da verdim ve haftalık harçlığım sıfırlanmış oldu. Okulda da para istiyorlar resim için, babama ATM'nin yuttuğunu söylemediğim için para da isteyemiyorum 170TL'nin tamamını harcamadığımı biliyor. Her hafta 5-10TL kumbara attığımı da biliyor, arkadaşımın yanında bahsediyorum ve ben vereyim falan da demiyor. Nasıl isteyeceğim? Kendi paramı istesem kötü olacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda bende kötüyüm isteyemiyorum ama para konusu açıp isteyebilirsiniz. İşte şunu alacağım vesaire diye konu aç sonra knk borcunu öde de alayım de.

Borç vermeyeceksin o zaman. Nasıl borç istediyse aynı şekilde geri al.

Dosta verilen para borç değildir, yüklü miktar olmadığı sürece sadece sen de ondan para iste borç olayı olmadan.

Bu konuda bende kötüyüm isteyemiyorum ama para konusu açıp isteyebilirsiniz. İşte şunu alacağım vesaire diye konu aç sonra kanka borcunu öde de alayım de.

Açıyorum konusunu ama hiç oralı olmuyor, isteyemiyorum da ağzımla.

Yakın arkadaş olduğunuzu varsayarak yazıyorum bunları. Arkadaşınızla zaten içli dışlıysanız durumu uygun şekilde açıklayıp paranızı isteyebilirsiniz. Yakınsanız sizi anlayacaktır. Fakat yakın değilseniz durumu üstün körü, onun anlayacağı şekilde ''Kanka bu aralar maddi konuda sıkıntıya girdim. Mümkünse sana şu şu günde verdiğim 20 TL'yi geri alabilir miyim? Seni zora sokmak istemiyorum fakat zorda kalmak pek istemiyorum.'' diyebilirsin.

Zaten geri istemeyeceğimi bildiği için de benden istedi özellikle bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…