Veriler çalındıktan sonra ne yapılmalı?

Daha fazla  
Son 3 haftadır Spotify, Microsoft, Steam, Instagram hatta Genshin Impact hesabıma bile dünyanın herhangi yerlerinden bilinmeyen kişilerce giriş yapılıyor ve bunun önüne geçemedim. Son 24 saat içinde Microsoft hesabıma 10'dan fazla giriş yapılmış ve bunların her biri tahmin ettiğiniz üzere farklı ülkelerden. Bugün de banka hesabımdan 160 lira kadar para kesilmiş ve herhangi bir onay bildirim vs. gelmedi. Bilgisayarda detaylı bir antivirüs taraması yaptım ama herhangi bir sonuç da çıkmadı. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? Bundan kurtulmak için ne yapmam gerekli?

Dosya Ekleri

• IMG_20241003_003920.jpg
    95,7 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20241003_003939.jpg
    99,9 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20241003_004007.jpg
    111,2 KB · Görüntüleme: 62
Bilgilerini yedekle ve sonra hard format yeniden başlangıç !

Şifrelerinizi değiştirin ve 2FA açın. Have I Been Pwned sitesinden mailinizin ve mailinizde kullandığınız şifrenin sızdırılıp sızdırılmadığına bakın.

Hocam bankanızdan para çekildiğine göre mobil cihazınıza sızmışlar.

outlook hesabın çalınmış hocam tüm oturumları kapatın şifreyi değiştirin kod isteyin ne bileyim açılan oturumları şüpheli olarak bildirebilirsiniz epostadaki önemli hesapları başka epostanıza geçirebilirsiniz o mailin çoğu bilgileri gitmiştir zaten

Şifrelerinizi değiştirin ve 2FA açın. Have I Been Pwned sitesinden mailinizin ve mailinizde kullandığınız şifrenin sızdırılıp sızdırılmadığına bakın.
Sızılmış. Bundan sonra yapacağım hamlelerin hesabı kurtarması mümkün olur mu?

Hocam bankanızdan para çekildiğine göre mobil cihazınıza sızmışlar.

Peki ne yapmam gerekli. Hesabı kapattıksan sonra telefonu kırıp sıfırdan cihaz alıp e-posta açmak isterdim ama elimde değil :/

Telefon ve bilgisayarınızı sıfırlamak ile başlayın bence sonrasında temiz bir cihazda e-posta adresi kurup rahatlayabilirsiniz.

Telefon ve bilgisayarınızı sıfırlamak ile başlayın bence sonrasında temiz bir cihazda e-posta adresi kurup rahatlayabilirsiniz.

Aynı e-posta 4 farklı cihazda açık ve hepsinde benim için önemli olan çokça dosya var. Bu dosyaları yedekledikten sıfırlarsam herhangi bir zararı olur mu?

Telefonunuza bir antivirüs indirip taratın. Hesaplarınızın şifrelerini değiştirin. Eğer hesabınıza erişemiyorsanız o sitenin desteğine mail atın bu konu ile ilgili. Bu arada şifreniz değiştikten sonra çok yüksek ihtimalle hesabınız otomatik olarak tüm cihazlardan çıkış yapılacaktır. Ama bazı siteler bunu yapmayabiliyor ve sizin elle çıkış yapmanız gerekiyor. Eğer hesaplarınızda şifrelerinizi değiştirdikten sonra bilmediğiniz bir cihaz var ise oradan çıkış yapın.

Microsoft hesabının şifresini 2 ya da 3 kere değiştirdim ama başka yerlerden giriş yapılmaya devam etti. Bütün cihazlarıma detaylı antivirüs taraması yaptıktan sonra şu anki e postama bağlı olan önemli hesaplarımı başka bir e-posta adresine taşıyıp bu e-posta hesabını kullanmayı bırakacağım. Aklıma gerçekten başka çözüm gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…