Verilere trojen eklenirse toplayanlar hacklenirler mi?

Selamünaleyküm. Sanırım doğru kategoriye açtım.
Şimdi kullandığımız uygulamalar Instagram, WhatsApp vs. falan verilerimizi topluyor ya. Bu verilemizin arasına virüs gizlesek hacklenebilir mi? Tabii böyle bir şey yapmayacağım. Eninde sonunda yakalanırım herhalde ama merak ettiğimden.
@Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: acv
Verileri işleme biçimi vardır elbet kontrolden geçiyordur. Fakat açık bularak hacklenmesi mümkün. Bir ara iCloud hackleri ünlüydü. Amerikadaki ünlülerin özel hayatlarına dair fotoğrafları paylaşılmıştı.

Evet bence gizlenebilir bir fotoğraf veya video aracılığıyla fakat veriyi toplayanlar bunu direk farkederler ve işe yaramaz.

Görmediniz galiba ben göstereyim size buyrun.
Ama hocam akıllıca değil mi? Kişisel verilerin aralarına virüsü saklıyorsun. Ve de açık bulsan. Ve de çok güçlü bir virüs yapıp bir sürü başka kişiye bulaştırıp alet edilecek olsa milyar dolarlık zarar verir herhalde.

Verileri siz vermiyorsunuz , onlar alıyor arada fark var. Seçerek ve kontrol ederek alıyorlardır diye düşünüyorum. Bir de bu verilerden daha fazlasını kazandıkları için milyar dolarlık hasar etkilemez büyük ihtimalle.

Bunu kaç kez Instagram whatsaapp vs hacklememiş biri söylüyor.
İsterse yapabilir, sanal dünyada bir çok şeyi yapabilirsin.

İstersen gerçek hayatta Cumhurbaşkanına suikast bile düzenleyebilirsin fakat bunu yapmazsın çünkü önünde yüzlerce koruma ve önlem olacaktır ve başarı payın %0.1 bile değildir.

Yapabilirsiniz fakat zordur, elbet açığını biri bulacaktır. Buna dayanarak "Yapabilirsiniz." cevabını verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…