Verileri array olarak JSON dizesi olarak mı tutmalıyız?

Arsen Lüpen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Örnek olarak:
1John Doejohn.doe@gmail.comMale["/media/profile_images/user_1/profile_image_0_1724535732998.jpg", null, null, null, null, null, null, null, null]"["lesson1", "lesson2", "lesson3", "lesson4"]"
Yukarı da verişolduğum örnekteki gibi "["lesson", "lesson", "lesson", "lesson"]" bu örnek üstünden gideyim. Veritabanında bu tarz(liste, obje, vb.) Bir veri tutmak istediğimiz zaman, array ya da obje olarak mı yoksa JSON dizesi olarak mı tutmalıyız. Ya da hashtable gibi bir yapı mı kullanmalıyız? Genelde veritabanlarında arrylar ve objeler olduğu gibi tutulmaz diye biliyorum, o yüzden JSON dizesi olarak saklamak daha mantıklı geliyor. Profesyonel olarak veriler nasıl saklanır? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
JSON, Indented

lessons1,2,3 leri tuttuğun yere bir id atarsın mesela lessons_temp_id yeni bir tablo yaparsın ondada satır olarak id temp_id lessons_no gibi ilk tablodan lessons_temp_id ile yeni tablodaki temp_idle bağlantı kurarsın (Select * from lessons_temps where temp_id="birinci tablodaki lessons_temp_id") gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Relational tablolardan bahsediyorsunuz. Teşekkür ederim yorumunuz için. Relational tablolari daha çok birden fazla veri varsa kullanıyorum. Mesela profile_images kısmında sadece bir tane URL tutuyorum. Şimdi bir URL tutmak için ayrı bir tablo oluşturmak çok mantıklı gelmiyor. Birden fazla sütun yani alan olsa örnek olarak bir ders içeriği olur. Günü, saati, öğretmeni, dersin konusu gibi birden fazla alan olduğu zaman relational tablo kullanmak daha mantıklı geliyor.

["/media/profile_images/user_1/profile_image_0_1724535732998.jpg", null, null, null, null, null, null, null, null]

Bu data neden

["/media/profile_images/user_1/profile_image_0_1724535732998.jpg"]

böyle değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…