Kullandığım bilgisayarın içindeki HDD yerine daha fazla alanı olan ve daha hızlı okuma/yazma yapabilen evdeki başka bir HDD'ye geçme kararı aldım.
Kısa bir araştırma sonrası aynı şey olmayacağını bile bile Laptop'a SSD Takmak ve Verileri Birebir Aktarmak videosunu izledim, adımları takip ettim. Etmesine ettim ama hem videonun eski oluşu, hem HDD'den SSD'ye yerine HDD'den HDD'ye aktarma yapmamdan dolayı beklediğim gibi olmadı. İşletim sistemimi ve dosyalarımı diske geçirmeyi başardım, ancak bilgisayarımı yeni disk ile başlatmaya çalıştığımda olmuyor, ne yaparsam yapayım alttaki diskin sağındaki active & System ve Boot yazılarını üstteki diske geçirmeyi beceremiyorum. İnternette sorunumu yazıp insanların konularını okumaya alışkınım ama ilk kez kendimi anlatmakta zorlandığım bir sorunla karşılaştım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Programla alakalı görsel bir hata olmadığını göstermek açısından ikinci ekran görüntüsünü ekliyorum. Yanlış bilmiyorsam düzgün çalışıyor olsaydı, Windows simgesinin yerel disk (b'nin simgesinin üstünde olması gerekiyordu.
Bilgisayarınız açılırken boot menüsüsünden yeni HDD'den başlatmayı deneyin. Eğer bilgisayarınız masaüstüyse bilgisayarınız kapalı konumdayken eski diski söküp öyle deneyin.