Verileri silinmeden D diskine Windows 11 nasıl kurulur?

atscan

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarım her açıldığında BIOS'a giriyor ve hiçbir şekilde cikamiyorum BIOS'tan SSD 1TB görünüyor modeliyle birlikte fakat empty yazıyor altında. Media Creation Tool ile format USB'si hazırlayıp komut istemine diskpart/listvolume yazdığımda disklerin eskisi gibi dolu olduğunu gördüm yani veriler hala duruyor. Şimdi ben bilgisayarı tekrar açmam için verileri silmeden format atmam gerekli ama bu nasıl mümkün olabilir? D diskine Windows kurabilir miyim? (halihazırda C diskinde kuruluydu zaten) ya da başka bir yol var mıdır? Laptopu açtırmak istemediğimden SSD'yi harici bir aygıta bağlayıp yedek almak istemiyorum. Bunun dışında hiçbir veriyi silmeden tekrardan Windows 11 kurmak mümkün müdür?

Arkadaşlar bilgisayarım her açıldığında BIOS'a giriyor ve hiçbir şekilde cikamiyorum BIOS'tan SSD 1TB görünüyor modeliyle birlikte fakat empty yazıyor altında. Media Creation Tool ile format USB'si hazırlayıp komut istemine diskpart/listvolume yazdığımda disklerin eskisi gibi dolu olduğunu gördüm yani veriler hala duruyor. Şimdi ben bilgisayarı tekrar açmam için verileri silmeden format atmam gerekli ama bu nasıl mümkün olabilir? D diskine Windows kurabilir miyim? (halihazırda C diskinde kuruluydu zaten) ya da başka bir yol var mıdır? Laptopu açtırmak istemediğimden SSD'yi harici bir aygıta bağlayıp yedek almak istemiyorum. Bunun dışında hiçbir veriyi silmeden tekrardan Windows 11 kurmak mümkün müdür?
D diski boş ise yapabilirsiniz.

Boş olduğundan emin olduğunuz bir diske ya da bölüme Windows kurabilir, C bölümünün içindeki verileri inceleyebilirsiniz. Windows to GO, usb'den çalışan bir sürüm anladığım kadarıyla, mantıklı. Alternatif olarak; Güncel Linux işletim sistemleri, önce arayüz sonra kurulum şeklinde ilerliyor. Linux USB'si hazırlayıp, arayüze erişip kurulum yapmadan da C bölümünü inceleyebilirsiniz.

İçindekiler zaten duruyor hocam amacım tekrardan bilgisayarı çalışır hale getirmek yani açılı hale getirmek veri kaybı olmadan
Amacın içindekileri almak değil mi? Windows to GO dediğim USB'ye Windows kurup USB'den Windows'u çalıştırmak. O şekilde açıp disklerde verileriniz duruyor mu diye kontrol edin.

İçindekiler zaten duruyor hocam amacım tekrardan bilgisayarı çalışır hale getirmek yani açılı hale getirmek veri kaybı olmadan
Veri kaybı olmadan format atmak mümkün değil disklerde veri varsa format atarsanız veriler gider. Onarım yapmayı deneyin. Format USB'si oluşturup format ekranına girin ve onarımı seçin.

Onarım denedim olmuyor hocam.

Hocam diski bicimlendirmezsek neden mümkün değil bilemedim.
Format atarken formatın ilk aşaması diski biçimlendirmek çünkü.

Onarım denediğin için Windows to GO ile dene dedim ya zaten sonra unutup yazmışım :d . Windows to GO ile Laptopu aç, veriler gözüküyorsa harici bir diske aktar. Laptoptaki diske temiz format atmayı dene sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı