Verlimli çalışmak nedir? Siz verimli çalıştığınızı düşünüyormunuz? Çalışırken müzik veya video oyunları oynar mısınız? Yazılım çalışmaya çalışan birine vermek istediğiniz tavsiyeler varmı?
Bugün bu sorulara cevap aramaya çalışacağız. Ben başlıyorum:
- Ben şahsen verimli çalışmayı başardığımı düşünmüyorum çünkü çalışınca sıkılmaya başlıyorum ve hemen müzik dinleyesim, YouTube gibi platformlarda videolar izliyesim ve video oyunları oynayasım geliyor. Bu da bence verimli çalışmadığımın bir göstergesi. Fakat ne yapsam yenemedim bu huyumu. Video oyunu oynamamayı başarsam bile diğerlerini yapamıyorum. Hepsini aynı anda bırakmaya çalışsam bile beynim sanki bana itiraz ediyor ve beni yumrukluyor. Bana göre verimli çalışmak, işinizi diğer şeylerden çok sevmenize dayanıyor. Eğer ben işimi müzik dinlemekten veya video oyunu oynamaktan daha çok sevseydim eminim beni hiçbirşey engelliyemezdi.
Bunlar benim düşüncelerim ve hayatımdı. Sizler de aşağıda kendi yazılarınızı yazabilirsiniz veya birbirimize tavsiyelerde bulunabiliriz!
- Sayın geliştiriciler ve forum üyeleri, acaba ben nasıl verimli çalışabilirim?
- Udemy'den yazılım kursları aldım fakat izlemekten sıkılıyorum açıkçası. Yorumlarınızı bekliyorum
Okuldaki derslerim konusunda verimim çok kötü, kötü olduğumu gördükçe kötüleşiyorum, isteyemiyorum ki ders çalışmayı. Döngünün içinden çıkamıyorum, bu alınyazısı...
Okuldaki derslerim konusunda verimim çok kötü, kötü olduğumu gördükçe kötüleşiyorum, isteyemiyorum ki ders çalışmayı. Döngünün içinden çıkamıyorum, bu alınyazısı...
Ben telefon masanın üstünde ders çalışıyorum. Asıl sorun şu ki, telefonu görmeyince verimim düşüyor. Bildirim geldiğinde telefona bakıyorum(10-15 saniye) ardından tekrar derse dönüyorum. Bu şekilde ne dersimden kısıtlıyorum ne de telefona bakma süremden. Açıkçası benim açımdan en verimli çalışma yöntemi.
Ben telefon masanın üstünde ders çalışıyorum. Asıl sorun şu ki, telefonu görmeyince verimim düşüyor. Bildirim geldiğinde telefona bakıyorum(10-15 saniye) ardından tekrar derse dönüyorum. Bu şekilde ne dersimden kısıtlıyorum ne de telefona bakma süremden. Açıkçası benim açımdan en verimli çalışma yöntemi.