Verimli ders nasıl çalışılır?

mertaltug

Hectopat
Daha fazla  
Ortalama puanım 350 400 arası 15 Şubatta bursluluk sınavı var o zamana kadar toparlamam lazım. Benim hocam izliyorum ilk başta sonra izlediğim dersten 10 soru çözüyorum ama çok etkisini göremedim ama izlemem gerekiyor kitaptan konuyu çok iyi tekrar edemiyorum sizce nasıl yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışma stilin çalışacağın derse göre değişebilir. Eğer sözel bir ders çalışıyorsan mesela Türkçe gibi küçük özet ve not çıkartıp onları aklına geldikçe okursan bir daha unutmazsın. Sayısal dersler için de bol bol soru çözmeye çalış. Sadece okuyarak ve izleyerek aklında kalması biraz zor olur. Elinin altında bir yerde işlediğin konulara dair notların olsun unuttuğun zaman açar bakarsın. Zaten baktıkça da aklına oturur. Eğer odak sorunu yaşıyorsan seni oyalayan şeyleri bir kenara bırak. Kağıt kalem kitabın bir de konu anlatımı dinliyorsan o olsun. Sessiz bir ortamda çalışırsan daha iyi verim alırsın.

Sözel iyi fen mat bakıyorum.

Konu anlatımı önerebileceğin hoca var mı benim hocam devam edeyim mi yoksa partikül matematik izlesem mi iyi mi partikül.

Fen için de mat içinde konuyla alakalı notlar çıkart ama tüm yazılanları deftere yazma önemli kısımları yazmaya çalış hem yazarak hem de okuyarak daha iyi aklında kalır. Soru çözerken de yanında bulunsun yanlış yaptığın soru olursa notlarından bakıp düzeltebilirsin.

Konu anlatımı önerebileceğin hoca var mı benim hocam devam edeyim mi yoksa partikül matematik izlesem mi iyi mi partikül.
Bu biraz da sana bağlı eğer sen benim hocamdan dinleyip anlayabiliyorsan ona devam et ama başka hocaların videolarını da izle. Belki senin daha iyi anlayabileceğini şekilde anlatıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…