PHP Veritabanına veri eklenmiyor

Furbolvion

Hectopat
Kayıt ekranımdan kayıt yaptığım zaman bir hata vermiyor ama veritabanına da veri eklemiyor. PHP ile yazdım kodları, veri tabanı için PhpMyAdmin kullanıyorum XAMPP ile. Kodlarımda mı hata var acaba? İlk başta veritabanına bağlanmada sorun vardı hata veriyordu onu çözdüm. Şimdi hata vermiyor ama veri de eklemiyor.
Sanırım fotoğraflar gelmemiş.
Kodlarım.

PHP:
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
session_start();

// Veritabanı bağlantısını yapmak için gereken bilgiler.
$servername = "localhost";
$username = "root";
$password = ""; // Şifre yok.
$dbname = "furkanburada";

// Kullanıcı giriş bilgilerini al.
$email = $_POST['email'];
$password = $_POST['password'];

// MySQL bağlantısını oluştur.
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);

// Bağlantıyı kontrol et.
if ($conn->connect_error) {
 die("Bağlantı hatası: " . $conn->connect_error);
}

// Kullanıcıyı veritabanında kontrol et (SQL sorgusu güvenli hale getirildi)
$stmt = $conn->prepare("SELECT * FROM users WHERE email = ? AND password = ?");
$stmt->bind_param("ss", $email, $password);
$stmt->execute();
$result = $stmt->get_result();

if ($result->num_rows == 1) {
 // Kullanıcı bulundu, oturumu başlat.
 $_SESSION['email'] = $email;
 header("Location: dashboard.php"); // Giriş yapıldıktan sonra yönlendirilecek sayfa.
 exit;
} else {
 // Kullanıcı bulunamadı, giriş sayfasına geri yönlendir.
 header("Location: login.php");
 exit;
}

$stmt->close();
$conn->close();
?>

PhpMyAdmin'deki tablomun adı: Users.
Sütunlarım da id, name, email, password.

Son düzenleme:
Evet ChatGPT'ye sormuştum.

Nereye yazacağım?

Tavsiyem basit bir web formu ile CRUD yapmayi ogrenmen. DB ye insert atman gereken yeri ogrenmen icin temel fonksiyonlari bilmen gerek. Eli yuzu duzgun bir kaynaktan calisabilirsin. Login sekansi baslangic icin yanlis. Ayrica update be delete de ogrenmelisin.

Bunu bilince PHP ile de yazarsin istedigin formu, Python ile de.

Sana LLM in generate ettigi kodda insert statement i olmadigini aninda fark ediyor olman gerekiyor, yoksa debelenip durursun onu nereye bunu nereye yazacagim diye.

Tavsiyem basit bir web formu ile CRUD yapmayi ogrenmen. DB'ye insert atman gereken yeri ogrenmen icin temel fonksiyonlari bilmen gerek. Eli Yuzu duzgun bir kaynaktan calisabilirsin. Login sekansi baslangic icin yanlış. Ayrica Update be delete de ogrenmelisin.

Bunu bilince PHP ile de yazarsin istedigin formu, Python ile de.

Sana LLM in generate ettigi kodda insert statement i olmadigini aninda fark ediyor olman gerekiyor, yoksa debelenip durursun onu nereye bunu nereye yazacagim diye.

Veri tabanı dersi alıyorum üniversitede de daha yeni başladık programı kullanmaya. Bende elim alışsın diye kendimi geliştirmek için site yazmaya karar verdim. Yazmışken login ekranını da öğreneyim dedim haftaya PHP sınavı var. Elim hem web sitesi yazmaya hem PHP yazmaya alışsın. Login ekranı da yaptım yapmışken de veri tabanı da kullanayım öğreneyim diye düşündüm. Tavsiyeni okudum araştırıp bakacağım dediğine teşekkürler tekrardan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı