VESA monitör standı yapma

Makaleler
6
Daha fazla  
Monitörüm için ayaklı stand bakıyordum. İstediğim standlar pahalı. Ucuz standları ise beğenmedim.
Aklıma bir fikir geldi. Ekranı kırılmış pivot monitör alıp standını delsem ve monitörüme monte etsem olur mu?
AOC 24G2U monitörün standını kullanacağım.
Monitöre takılan kısmı deleceğim.

_20210817_021204.JPG

İşaretlediğim kısmı çıkartıp deleceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Delmene gerek olmayabilir. Birbiri ile uyumlu olma ihtimalleri var. Ek olarak alüminyum profile ya da bir marangozda tahtaya 100 mm x 100 mm bir delik delerek de kendi ayağını yapabilirsin.

Hoş durmayacağını düşünürsen bir şeyle kaplama yoluna gidebilirsin.

Delmene gerek olmayabilir. Birbiri ile uyumlu olma ihtimalleri var. Ek olarak alüminyum profile ya da bir marangozda tahtaya 100 mm x 100 mm bir delik delerek de kendi ayağını yapabilirsin.

Hoş durmayacağını düşünürsen bir şeyle kaplama yoluna gidebilirsin.
Monitörün vesa yuvasına takmam için delmem lazım.
Bugün elime ulaştı ve standı yaptım. Güzel ve ucuz oldu bence.
IMG-20210820-WA0003.jpg

Son düzenleme:
@k4moncik

images (10).jpeg

İşaretledigim alanın içinde kalan kare parçanın boyutu yeterli ise sorun olmaz. Üstü plastik altı ise metal. Plastik kısmı çıkartıp metal kısmı monitörün VESA ölçülerine uygun delmeniz gerekiyor. Dediğiniz monitör 10x10 cm standartlarına uygun. Evde ekipmanın varsa gerekli yerleri delebilirsin veya bunu yapacak bir dükkan bulabilirsin. Deldirme islemini bir dukkanda yaptirmistim ve bu islem icin para istememişti. Delikleri uygun ölçüde kestikten sonra uygun vidalar ile monitöre takman gerekiyor.
Ben 24G2U monitor standı ile yapmıştım ve sorun olmamıştı. Düzgün delersen ve uygun vidaları kullanırsan orijinal halinden sağlam oluyor.

@k4moncik

Eki Görüntüle 1913704

İşaretledigim alanın içinde kalan kare parçanın boyutu yeterli ise sorun olmaz. Üstü plastik altı ise metal. Plastik kısmı çıkartıp metal kısmı monitörün VESA ölçülerine uygun delmeniz gerekiyor. Dediğiniz monitör 10x10 cm standartlarına uygun. Evde ekipmanın varsa gerekli yerleri delebilirsin veya bunu yapacak bir dükkan bulabilirsin. Deldirme islemini bir dukkanda yaptirmistim ve bu islem icin para istememişti. Delikleri uygun ölçüde kestikten sonra uygun vidalar ile takman gerekiyor.
Ben 24G2U monitor standı ile yapmıştım ve sorun olmamıştı.

Evde matkap var o açıdan sıkıntı yok ancak oynamasından korkuyorum. Çünkü sürekli pivota çevirip duracağım. Şu anda 100x100 VESA var ancak dediğim gibi sağlamlık ve vida konusundan endişeliyim.
Hangi monitöre yapmıştınız?

@k4moncik
Düzgün delersen sağlamlık sorun olmaz. Vida ise yapı malzemesi satan dükkan varsa rahatlıkla bulabilirsin.
Delmek sandığın kadar kolay değil. Uygun matkap ucu olması lazım.
Ben daha sağlam olsun diye vidalara metal pul koymuştum. Herhangi bir oynama yapmamıştı.

@k4moncik
Düzgün delersen sağlamlık sorun olmaz. Vida ise yapı malzemesi satan dükkan varsa rahatlıkla bulabilirsin.
Delmek sandığın kadar kolay değil. Uygun matkap ucu olması lazım.
Ben daha sağlam olsun diye vidalara metal pul koymuştum. Herhangi bir oynama yapmamıştı.

Dediğim gibi delmekte sıkıntım yok. Aklıma bir şey daha geldi. Sizin yaptığınız gibi kırılan VG249Q bulup sahibinden ayağı için fiyat sorsam nasıl olur sizce? (VP249QGR ve VG249Q birebir aynılar.) 200-250 civarına hallederim diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı