VG249Q vs MSI Optix G241

Bütçe
4200

SunMouth

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
ASUS TUF VG249Q, MSI Optix G241
En az 144Hz Full HD bir monitör bakıyordum ve bu ikisinden birini almayı düşünüyorum.

Asus TUF VG249Q

MSI Optix G241

Hangisi sizce daha uygun veya önerebileceğiniz başka ürün var mı? Bir de PttAVM sitesi ne kadar güvenlidir acaba? Akakçe'de bakıyorum hep en ucuza satan site olarak çıkıyor ama bunun altında bir şey olup olmamasından endişeleniyorum.

27" olup daha ucuz olan bir modelde vardı fakat 1920x1080 çözünürlük 27" gibi bir ekrana yetmiyor pikseller belirginleşiyor diyen çok gördüm bu yüzden 24" bakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PttAVM'den almanızı önermem, FPS oyunu oynamıyorsanız LG 27" modellerine bakın o pikselleşme sorunu yok ben geçen yıl LG 27GL63t modelini kullandım çok netti sadece FPS oyunlarında büyük geldiği için 24" olan 24gn600b modelini aldım.

Yükseklik ayarı benim için önemli olduğu için ben asustan yana tercihimi kullanırdım.
Ha birde ptt awm sıkıntılı diye bliliyorum, ölü piksel vs çıkarsa işiniz zor.

Daha ucuza bu farklı bir model buldum.

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...=Vizyon+Bilgisayar&url_src=and-product-detail

Bunda pivot yok ama 165Hz ve 1250TL daha ucuz. İnternette renk sorunları yaşayanlar olduğunu gördüm fakat büyük problem yaratacağını zannetmiyorum. Siparişi verdim inşallah ölü piksel falan çıkmaz.

Monitör elime geçti ve fena değil. Renk sorunu yaşamadım şahsen. Tabii birkaç küçük sorunu var.
5 derece arkaya 10 derece öne eğiliyor keşke bir 5 daha arkaya gidebilseydi. Bir de hafif bir IPS glow var karanlık odada belli oluyor, özellikle üst kısımda. Ciddi bir olay yok ve uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Ha bir de kendi hoparlörü var fakat tam anlamıyla berbat bir hoparlör. Yanına bir çift taktım onları kullanıyorum o yüzden sıkıntı değil. Biraz daha sabredip daha iyi bir model seçsem daha mantıklı olurdu fakat 1336x760 ve 19", olan eski monitörden usandığım için sabredemedim.

Son düzenleme:
Daha ucuza bu farklı bir model buldum.

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...=Vizyon+Bilgisayar&url_src=and-product-detail

Bunda pivot yok ama 165Hz ve 1250TL daha ucuz. İnternette renk sorunları yaşayanlar olduğunu gördüm fakat büyük problem yaratacağını zannetmiyorum. Siparişi verdim inşallah ölü piksel falan çıkmaz.

Monitör elime geçti ve fena değil. Renk sorunu yaşamadım şahsen. Tabii birkaç küçük sorunu var.
5 derece arkaya 10 derece öne eğiliyor keşke bir 5 daha arkaya gidebilseydi. Bir de hafif bir IPS glow var karanlık odada belli oluyor, özellikle üst kısımda. Ciddi bir olay yok ve uzun süre kullanmayı düşünüyorum. Ha bir de kendi hoparlörü var fakat tam anlamıyla berbat bir hoparlör. Yanına bir çift taktım onları kullanıyorum o yüzden sıkıntı değil. Biraz daha sabredip daha iyi bir model seçsem daha mantıklı olurdu fakat 1336x760 ve 19", olan eski monitörden usandığım için sabredemedim.

Hocam ben ASUS'ta kullandım o parlama ve renk kalitesi yüzünden iade etmiştim VA panel gibi gelmişti IPS monitör.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı