VG278QR vs MAG274R2

Bütçe
2700
Katılım
23 Kasım 2019
Mesajlar
1.359
Çözümler
1
İyi günler değerli forumdaşlarım,

Monitör konusunda kararsız kaldıktan sonra, fikrinizi belirtip yardımcı olmanızı temenni ediyorum (birinin TN, diğerinin ise IPS olduğunu biliyorum. Monitörler hakkında yeterli bilgiye sahibim, fikrinizi almak istedim.)

Acer VG240y pbiip ve MAG274r (paneli dışa doğru bombeleşmiş vaziyette olduğundan gönderdim) kullandıktan sonra, IPS panele tekrar bir hak tanımak istedim (ghosting az da olsa can sıkıyor; filmin hareketli sahnelerinde, daha doğrusu kameranın hareketlendiği yerlerde...)
For Honor ve World of Tanks gibi grafiğin ön planda olduğu oyunları oynadığım için IPS vazgeçilmezim ama film izlerken yaşanan sorunlar can sıkıcı oluyor. TN panel olan VG278QR modeline bir şans versem mi? IPS tavsiye edeceksiniz ama bu model hakkında tecrübeleriniz benim için önemli. Standından dolayı mı? Bilemiyorum ama ASUS firmasının ROG serisi hariç ürünlerini hiç sevemedim.

Alternatif olarak: LG 27GN750-B modelini almayı düşünüyordum ama Amazon firmasında stok bittiğinden erteledim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MSI MAG274R2 modeli çok güzel duruyor. Hem IPS panel. TN panelin renklerini beğeniyorsanız alabilirsiniz. Ama özellikle film izlerken ve WoT gibi oyunda sizin gibi bende IPS panel tercih ederdim. Benim ikisi arasından tercihim MSI olurdu.


MSI olan modelin değerleri gerçekten iç açıcı duruyor.

sRGB Kapsamı 132 %

DCI-P3 Kapsamı 94 %

Parlaklık 300 cd/m
 
Bende VG248QG var fazlasıyla memnunum. MSI'a vereceğim parayı daha yüksek Hz ve daha düşük ms içeren bir monitöre yönelirdim o fiyata daha güzel monitörler olduğuna emininm.
 
MAG274R 10 bit ama film, dizi ve çoğu video 8 bit çekildiği için oyunlarda kullanabilirsiniz. Ve %95 DCI P3 olduğu için hem renkler daha canlı, hem de kırpılmış şekilde görmeyeceksiniz. Ancak ben olsam VA panellerin harika siyahlarında kalırım.
 
27 inç 1080p monitör tavsiye etmiyorum.
 
Ergonomisi ve duruşu benimde hoşuma gidiyor ancak hafifte olsa hayaletlenme olduğundan...
Panel üreticisi İnnolux olduğuna kanaat getirdim: Innolux M270HCA-L6B Rev.C1 Overview - Panelook.com
Değerler güzel ama panelin kalitesi konusunda yanılıyor muyum ? (Ölü piksel oluşmaları...Kullandığım MAG274R modelde gün içerisinde oluşmuştu...Doğrusu yine de almak istiyorum )
Bende VG248QG var fazlasıyla memnunum. MSI'a vereceğim parayı daha yüksek Hz ve daha düşük ms içeren bir monitöre yönelirdim o fiyata daha güzel monitörler olduğuna emininm.
Daha önce TN panel kullanmadığımdan, endişe içerisindeyim...(Modelin dönütleri olumlu ama TN panelin rengini de bilemiyorum )
 
Maalesef haklısınız MSI ghosting ölü piksel gibi konularda yerlerde sürünüyor şanslı olmanız lazım.
Küçük bir hatırlatma garantisi de gerçekten çok kötü Gamepower'in daha iyidir.
Daha önce TN panel kullanmadığımdan, endişe içerisindeyim...(Modelin dönütleri olumlu ama TN panelin rengini de bilemiyorum )
Lütfen TN aşıkları yanlış anlamasın ama TN panel IPS gördükten sonra gerçekten ekrana çamur sürülmüş gibi geliyor eski bir monitörüm vardı TN olduğunu biliyorum ama diğer değerlerini hiç bir yerde bulamadım. Ben o günden beri TN gördüğüm yerde kırasım geliyor
 
Maalesef haklısınız MSI ghosting ölü piksel gibi konularda yerlerde sürünüyor şanslı olmanız lazım.
Küçük bir hatırlatma garantisi de gerçekten çok kötü Gamepower'in daha iyidir.
Amazon firmasından alacağım için garantisini sıkıntı etmedim (Müşteri temsilcisi: "İsterseniz 2 yıl kullanın sonra iade edin" dedi. Ne kadar güvenilir orası ayrı...MSI ürün bilgisinde de garanti konusuna dikkat çekmek için belirtmişler zaten
O kadarda kötü mü? (Gamepower'in desteğinden)
 
Hocam geri dönüşlere göre yapmadıklarını bırakmıyorlar (iade almamak için) Gamepower'ı öylesine önerdim ama zaten Gamepower'ın desteği gerçekten iyi bir destek keşke malzemeleri de kaliteli olsaydı
 
Açıkçası renkleri normal geldi (Doygunluk dışında, aman aman bir şey göremediğimi hatırlıyorum).

VA paneli siyah için tercih etmem herhalde, iki panelinde ortası diyorlar ama VA panelinde kalitelisini bulmak zor (Fiyat doğrultusunda). Çoğu VA panel anlatıldığı gibi gelmiyor bana.
Desteklerine işim düşmedi; birkaç yerden abartılı olmayacak şekilde memnun kalınmadığını duydum ama sizin yorumunuz doğrultusunda daha dikkatli davranacağım, teşekkür ederim.
27 inç 1080p monitör tavsiye etmiyorum.
Ben kullanıyorum, MAG274R modelinde piksel saymadım (60CM civarı uzaklıktan bakıyorum).
Aslında 2K alacaktım fakat RX590 söz konusu olunca...
@LaMorte ve @Syeux hocalarım, son görüşleriniz nedir?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…