VG27AQ5A piksel testindeki 2 nokta ölü piksel midir?

E.E.E

Decapat
Daha fazla  
Bu monitörde piksel testi yaptığımda 2 noktada kırmızı renkte siyah, beyaz renkte açık mavi gözüküyor, diğer renklerde gözlemledigim kadarıyla bir şey yok.
Bu ölü piksel mi?
Zamanla çoğalır mı?
Ayrıca monitör HDMI 1.4 1080p 60Hz'de çalışıyor bundan kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu stuck pixel denen olay. Bir pixelde bildiğiniz üzere kırmızı, yeşil ve mavi olmak üzere 3 ana renk bulunur. Bunlar fabikasyon sürecinde sıkışıp kalabilir. Bu nedenle bir rengi gösteremez. Zamanla çoğalamaz ve kullanıcı tarafından yaratılamaz, dediğim gibi üretim sürecinde oluşan bir problemdir.

Bahsettiğiniz pixelin üzerine ve çevresine tırnağınızla hafif bastırın. Düzelmezse aynı şeyi saç kurutma makinesi ile sıcak hava tutarak da deneyin. Yine olmazsa JScreenFix - Pixel Repair websitesine girin ve testi minimum 5-6 saat açık bırakın. Bu site o bölgedeki pixelerin voltajını aşır hızlı değiştirerek sıkışan pixelleri düzeltmeyi dener. Eğer bu da işe yaramazsa garantiye gönderin.

Bende Vatan Bilgisayar'dan aldığım aynı soruna sahip MSI G255F vardı. Sorunu monitörü aldığım gün fark etmiştim ancak başka ilçede yaşadığım için iade edememiştim. Tam 6 ay sonra garantiye göndermek istediğimi belirttim ve herhangi bir sorun yaratmadan garantiye gönderdiler. Garantide ürün tamir edilmeye başlamadan önce ürünü iade etmek istediğimi belirttim ve para iadesi aldım. Hatırlatmak isterim, ürünü almamın üzerinden 6 ay geçtikten sonra oluyor bunlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…