VGA çıkışı için ikinci ekran kartı kullanımı

Mustafa Eroğlu

Megapat
Daha fazla  
Anakartım; MSI Z170A GAMING M7.
Şu anki kullandığım ekran kartım; Sapphire Radeon HD6570 2 GB DDR3. -> HDMI & DVI & VGA.
Yeni alacağım ekran kartım; MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G (1354 MHz). -> HDMI & DVI & Display Port.

Monitörümde sadece VGA girişi var ve yeni alacağım ekran kartı üzerinde VGA görüntü çıkışı mevcut değil ve VGA dönüştürücüsü almak istemiyorum. Anakartın birinci slotuna yeni alacağım ekran kartını, ikinci slotuna şu anki kullandığım ekran kartını taksam;

1- Ekran kartındaki VGA görüntü çıkışını kullanabilir miyim?
2- Ikinci slotu kullanınca birinci slotun verimliliği düşer mi?
3- Ekran kartlarından birisi AMD diğeri NVIDIA tabanlı işlemci olması sorun yaratır mı?
4- Benim için en ideal çözüm nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dediğiniz gibi olmuyor. Daha önce deneyenler olmuş. SLI veya Crossfire olabilir. Bence dönüştürücü alın.

HDMI to VGA aktif dönüştürücü al kullan ben öyle kullanıyorum şu an. Hem de dediğin imkansız bir şey bir kart AMD diğer kart NVIDIA.
HAMA-54569-HDMI-VGA-Dönüştürücü.png

1050 Ti gibi eski bir karta para vermeyin onun yerine bütçenizi arttırabilirseniz 1050 Ti'dan daha güçlü olan RX570-RX580 veya RX 5500 XT alabilirsiniz.
Dönüştürücü konusunda kendim RX570 ile dönüştürücü kullanıyorum ve hiçbir sıkıntısı yok görüntü kalitesi bozulmuyor.

Hocam dediğiniz gibi olmuyor. Daha önce deneyenler olmuş. SLI veya Crossfire olabilir. Bence dönüştürücü alın.
Onboard görüntü alabiliyor musunuz? Bir de dönüştürücüler sandığınız kadar kötü değil.
HDMI to VGA aktif dönüştürücü al kullan ben öyle kullanıyorum şu an. Hem de dediğin imkansız bir şey bir kart AMD diğer kart NVIDIA.

Uyumsuzluktan dolayı ikinci ekran kartını kullanamıyorsam aktif dönüştürücü ideal görünüyor. Bir tane aktif dönüştürücü buldum, hep olumlu yorum yazmışlar. 1920x1080 çözünürlükte kullanacaktım. İşimi görür.
1050 Ti gibi eski bir karta para vermeyin onun yerine bütçenizi arttırabilirseniz 1050 Ti'dan daha güçlü olan RX570-RX580 veya RX 5500 XT alabilirsiniz.
Dönüştürücü konusunda kendim RX570 ile dönüştürücü kullanıyorum ve hiçbir sıkıntısı yok görüntü kalitesi bozulmuyor.
Yazdığın ekran kartlarının performansı iyidir fakat güç tüketimi çok fazla. Nvdia tabanlı tercih etmemin sebebi, işlemcinin ve ekran kartının aynı tabanlı olması daha olumlu sonuç verdiğini yazmışlar. Ne kadar doğru bilmiyorum, tam araştırmadım.

Uyumsuzluktan dolayı ikinci ekran kartını kullanamıyorsam aktif dönüştürücü ideal görünüyor. Bir tane aktif dönüştürücü buldum, hep olumlu yorum yazmışlar. 1920X1080 çözünürlükte kullanacaktım. İşimi görür.

Yazdığın ekran kartlarının performansı iyidir fakat güç tüketimi çok fazla. NVIDIA tabanlı tercih etmemin sebebi, işlemcinin ve ekran kartının aynı tabanlı olması daha olumlu sonuç verdiğini yazmışlar. Ne kadar doğru bilmiyorum, tam araştırmadım.

Alakası yok hocam uyumluluk açısından.
Biraz daha fazla güç tükettikleri doğrudur lakin 1050 Ti bunlarla yarışamaz ve RX570 ile aynı fiyattalar dediğim kartlardan almanız sizin açınızdan çok daha iyi olacaktır paranızı daha doğru bir ürüne vermiş olacaksınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı